Sendula Péter séfünk a Balatoni Nyár műsor állandó vendége. 2019 júniusában alkotta meg főzőpartnerével e műremeket, ami ünnepi alkalmakkor, vagy egy családi hétvégén is könnyedén elkészíthető.
A tojást a liszttel, egy csipet sóval, a fehér borral összekeverjük, így sűrű palacsinta tésztát kell, hogy kapjunk. A bodzavirágokat megmártva a tésztában, forró olajban kisütjük.
A kacsamell bőrét szépen bekockázzuk, figyelve arra, hogy a húst ne vágjuk be, majd forró serpenyőben először a bőrös felével elkezdjük sütni. Mindegyik oldalát kb. 6-6 perc alatt megsütjük, fél időben a gyümölcsöket a húshoz adjuk, meglocsoljuk a lime levével, majd 10-15 percig melegen tartva pihentetjük a húst.
A bodzavirágokkal, és a párolt gyümölcsökkel együtt tálaljuk..