Sertésszűz barbecue paradicsomporba forgatott bélszínnel, cukkinitócsnival
A megmosott cukkinit a tisztított vöröshagymával együtt lereszeljük, majd az apróra vágott, tejföllel, liszttel, tojással összekevert paprikát és fokhagymát hozzákeverjük. Ízlés szerint sóval és őrölt fehérborssal ízesítjük, majd kiolajozott serpenyőben nagyobb pogácsaszaggatóban tallérokra formázva készre sütjük.
Az előkészített húsokat sózzuk-borsozzuk, a szűzpecsenyét az oldalára fordítva körbesütjük. A bélszínt klasszikusan a vágási felületén nagyon kevés olajon médiumra sütjük.
A szűzpecsenyét sütés után Barbecue fűszerbe forgatjuk, és 3db-ra vágjuk rostirányra merőlegesen.
A bélszínt paradicsomporba forgatjuk, és szintén 3db-ra vágjuk rostirányra srégen. A visszamaradt sütőzsiradékot kevés fehérborral beforraljuk, majd (ha szükséges) kukoricakeményítővel besűrítjük.
Tálaláskor először kevés fehérboros pecsenyelét teszünk a tányérra, és erre a szűzpecsenyét a vágási felületeire állítjuk, mellé a bélszínt tálaljuk. Köretként a tócsnival díszítjük..