A spagettiről nemcsak az én családomban, hanem másoknál is külön történeteket lehetne írni. Itt főleg a gyermekekre gondolok.
Nálunk különböző történelmi korokra lehet bontani a spagetti készítést. Volt a tejfölös-sajtos korszak, aztán ahogy nőttek, következett a párizsis-gombás fejezet, majd a sonkás-paradicsomos időszaknál tartunk. Ezek kb. 3-4 évig tartanak, és nagyon nehezen lehet bármilyen más nyersanyagot becsempészni a receptúrákba.A következő - spagetti brokkolival - nemrég készült nálam. Teljes volt a siker.
A brokkolit megtisztítjuk, szárát levágjuk, kis rózsákra daraboljuk. 5 percig forró sós vízben főzzük, leszűrjük, lehűtjük. Hagymát, szalonnát és fokhagymát finomra vágunk. A zöldpaprikát kis karikákra szeleteljük. Olívaolajon lepirítjuk a szalonnát, hagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a zöldpaprikát, brokkolirózsát. Zöldség alaplével felengedjük, lefedjük, kb. 10 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. A spagettit sós vízben fog keményre főzzük, leszűrjük, és nagyon fontos bárki bármit ígér, kér, vagy mond, akkor sem mossuk le! Hozzákeverjük a brokkolirózsás zöldségragut, és tálaláskor a spagettivel megszórjuk.