Gumhert András séfünk készítette el e bárki által könnyedén az asztalra varázsolható Stíriait.
A túróból, 1 tojásból, lisztből és sóból túrómetéltet készítünk. A hozzávalókat összegyúrjuk, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és 3-4 cm-es metélteket vágunk belőle. Kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük, majd alaposan lecsepegtetjük. A tésztát alaposan öblítsük le, hogy ne tapadjon össze.
A maradék tojást szétválasztjuk, a fehérjét és a cukor felét kemény habbá verjük.
A tojássárgáját, a maradék cukrot és a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a kifőtt túrómetéltet, a mazsolát, majd végül óvatosan a kemény tojáshabot és a búzadarát.
A tészát a zsírozott morzsával meghintett tepsibe öntjük, majd elsimítjuk.
Középmeleg sütőben lassú tűzön készre sütjük. Ha elkészült, pihentetjük, majd 6x6 cm-es kockákra daraboljuk.
Tálaláskor porcukorral díszíthetjük.