A szárnyasok minden nehézség ellenére nagyon kedvelt nyersanyagok, háziasszonyaink és remélhetőleg olvasóim konyháján is.
Ha azt szeretnék a kedves háziasszonyok, hogy a család férfitagjai ne mondják azt, hogy már megint rántva van ez a csirkemell, vagy miért pörkölt csirkét készítettél galuskával és tejfölös uborkasalátával, kevés pirospaprikával a tetején megszórva jéghidegen tálalva ebben a melegben, akkor íme itt a segítség: csirkemellfilé –másképpen: Szárnyas nyárs zöldséges palacsintában tálalva. A palacsintát azt hiszem, minden családban ismerik. Ha így zöldségesen készítik, biztos a siker.
A csirkemellfiléket vastagabb csíkokra daraboljuk, és a fűszerekben lemarinírozzuk, közben a zöldségeket nagyon apróra összevágjuk és lepirítjuk. A fűszerezett csirkemellfiléket bambusznyársra vagy hurkapálcikára fűzzük, és így sütjük meg. A palacsintára rátálaljuk a pirított zöldségeket, majd tetejére kerül a csirkemell nyárs. Kedvünk szerint készíthetünk hozzá különböző önteteket is.
15 dkg mézet elkeverünk 3 db narancs és egy citrom levével. 1 liter tejet felforralunk, majd lehűtjük, és hozzákeverjük a narancsos-citromos mézet. Az elkészített italt hűtőszekrénybe tesszük és tálaláskor a kehely tetejére tejszínhabot nyomunk.
Higgyék el, kiváló üdítőital!