Árak ellenőrzése
Szezonális akció 30 175 Ft-tól /fő/éj
Húsvét az Európafitben 40 800 Ft-tól /fő/éj
Tavaszi szünet 31 210 Ft-tól /fő/éj
Nőgyógyászati kezelések
Bőrgyógyászati kezelések
Csakraharmonizáló kezelés
Szobafoglalás: +3683501149
Főoldal / Hírek / Álmaimban Amerika... - Az Európafitben pihent Hien

Álmaimban Amerika... - Az Európafitben pihent Hien

Figyelem! Az alábbi hír több, mint 1 éve frissült utoljára, ezért lehet, hogy a tartalomban szereplő információk (képek, árak stb.) már nem aktuálisak. Legfrissebb híreinkért kattintson ide.

2019. 01. 18.


A TV2 sikerműsora, a Sztárban Sztár befejezését követően a bostoni Berklee Colege of Music zenei főiskolán folytatja tanulmányait Hien. 

Visszautazása előtt pár napot szállodánkban pihent a családjával, így lehetőségünk nyílt beszélgetni vele az amerikai tanulmányairól, jövőbeli terveiről.

írta: Wéber Katinka

wk – Először jársz Hévízen?

Hien – Már második alkalommal járok a városban. Nagyon pörgős évet zártam 2018-ban, rám fért már a pihenés. Igazi feltöltődés volt ez a pár nap. A legtöbb időt a wellness részlegen töltöttem, de azért persze egy séta erejéig kimozdultunk, hiszen a tó környéke gyönyörű.
wk – Milyen érzés újra itthon lenni?
Hien – Nagyon jó, bár igazából egészen mostanáig nem volt sok időm pihenni, hiszen a Sztárban sztár hétről hétre nagyon sok felkészülést és munkát igényelt, illetve voltak más elfoglaltságaim is, ilyen volt például a Vangelis koncert november elején. Azzal a tudattal jöttem haza, hogy végre egy szemeszteren keresztül nem kell tanulnom, és pihenhetek, de végül olyan pörgésbe kerültem, hogy a karácsony is csak a „nyakamba szakadt”. December 24-én jöttem haza Madridból, ahol egy videoklipet forgattunk, január 2-án Vietnámba indulok, ahol 2 koncertem is lesz, majd megyek vissza Bostonba, így ez volt a nagy „pihenés” számomra.
wk – Egyszóval nem unatkozol…
Hien – Semmiképpen... :)

Sound design - Boston...

wk – Mesélj a tanulmányaidról, kérlek! Ha jól tudom, halasztottál most egy szemesztert az egyetemen. A Sztárban sztár című műsor miatt döntöttél így?
Hien – Nem kifejezetten csak a műsor miatt alakult így. Mindenképpen szerettem volna egy fél évet halasztani, így ez a felkérés pont időben jött, összeegyeztethető volt.
wk – Mit tanulsz pontosan? Mit takar és honnan jött a sound design (hang dizájn) szak?

Hien – Egy ideje elkezdtem érdeklődni az elektronikus zene iránt... Az egyetemen hangokat tervezünk és hozunk létre, többek között filmes produkciókhoz, animációkhoz, de akár színházaknak is. Ez programozást is takar, zenei szoftverekbe programozunk, például analóg, digitális szintetizátorokat.
Mivel most már nem csak szerzem hanem hangszerelem is a dalaimat, az elejétől a végtermékig én kísérem végig a folyamatot, ezért nagyon sokat segített az, hogy sokkal sajátosabb és különlegesebb hangszíneket tudok létrehozni a dalaimban. Nemcsak énekben tudom kifejezni magam, hanem már hangzásokban is, hangszínekben is. Elmondható, hogy a zeneszerzés és a zenei ízlés is abszolút ebbe az irányba tendál, nagyon sok hangszín már nem élő. A saját, élő fellépésimen is használok olyan technológiákat, amit az egyetemen sajátítottam el, ezért nagyon hasznosnak tartom az itt tanultakat.
wk – Milyen az élet Bostonban? Szeretsz kint lenni?
Hien – Nagyon szeretem Bostont. Boston egy nagyon „európai város” Amerikában. Multikulturális, a legnevesebb egyetemek itt találhatóak. Nagyon inspiráló közösségben vagyok, igazán jó a részesének lenni. Lehetne kicsit közelebb... Évente 3-4 alkalommal jövök, ilyenkor maximum 2 hetet tudok itthon tölteni, ami valljuk be, azért nem túl sok.
wk – Miután lediplomáztál, mik a terveid? Hogyan tovább?

Hien – Májusban fogok diplomázni, és mindenképpen szeretnék valamikor hazajönni, mert hiányzik Magyarország. Nekem ez a „bázisom”, itt érzem magam otthon. Nagyon sok mindent köszönhetek az itthoni közönségemnek, nagyon sok embernek, akikkel évek óta együtt dolgozom, a kiadónak, a managementnek; hiányzik velük az intenzív, közös munka, amit félbe hagytunk Amerika előtt. A diplomaosztót követően szeretném megcsinálni az „artist visa”-t, vagyis a művész vízumot, hogy tudjak majd Amerikában is dolgozni, ha úgy adódik.
Úgy képzelem, hogy egy ideig még „kétlaki” életem lesz, amit egyébként nagyon élvezek... Az elmúlt időben rengeteget utaztam.
wk – A Sztárban sztár című műsorral kapcsolatban volt valamilyen elvárásod?
Hien – Abszolút egy játéknak fogtam fel. Bostonban arról szólnak a mindennapjaim, hogy a legjobbakkal „versenyzem”, folyamatosan résen kell lennem, hogy figyeljek a lehetőségekre, hogy minden információt nagyon gyorsan be tudjak fogadni, gondolok itt a kapcsolatokra, de akár például, hogy időben tudjak feliratkozni egy-egy órára. Nagyon nagy a versenyszellem Amerikában, ezért nem szerettem volna úgy hazajönni, hogy megint versenyzem. Sokkal játékosabban szerettem volna felfogni, hogy ez mégiscsak egy „buli” legyen. Nem véletlenül emlegetik úgy a műsort, hogy az ország házibulija. Elvárásaim nem voltak a műsorral kapcsolatban, de nyilván ha tovább bent maradok a játékban, lett volna lehetőségem több oldalamat is megmutatni.
wk – Melyik előadó bőrébe bújtál volna szívesen?
Hien – Nagyon szerettem volna Amy Winehouse-t alakítani, mivel az Ő hangját jól tudom utánozni, de szívesen megszemélyesítettem volna Michael Jackson gyerekkori énjét, a Jackson 5 időszakból, valamint Shakirát, Adele-t – (akit később Sári Évi meg is kapott), és még Cserháti Zsuzsa bőrébe bújtam volna nagyon szívesen.
wk – A műsorban melyik művész megszemélyesítése volt a legnagyobb kihívás számodra?
Hien – A legnagyobb feladat számomra Lovassy András alakítása volt. Az én zenei stílusomtól Ő áll a talán a legtávolabb, ezért jelentett nagy kihívást.

Villámok

wk – Jöjjenek az elmaradhatatlan villámkérdések :) Mire vagy büszke a munkádban?
Hien – Az egyik az, amikor az Operettszínházban a Miss Saigon musicalben a főszerepet megkaptam. Erre a munkámra nagyon büszke vagyok, mert rövid idő alatt tanultam be a szerepet és vittem színpadra Kim karakterét minden színészi tapasztalat nélkül. A másik pedig amire nagyon büszke vagyok, hogy megkaptam a Berkleen a teljes ösztöndíjat.
wk – Kávé vagy tea?
Hien – Tea.
wk – Hegyek vagy tengerpart?
Hien – Tengerpart
wk – Thriller vagy vígjáték?
Hien – Vígjáték.
wk – Ha el kéne menned egy lakatlan szigetre, mit vinnél magaddal?
Hien – Diktafont (Ha egy lakatlan szigetre kerülnék, valószínűleg az lenne az első, hogy elkezdenék dalokat írni, és ezt valahogyan jó lenne rögzíteni.)
wk – Mit jelent Számodra a család egy szóban?
Hien – Biztonságot.
wk – Hogy viszonyulsz a gyerekekhez? Hogy van ez a Te életedben?
Hien – Imádom a gyerekeket, ide a Hotel Európa fit-be is az unokaöcsémmel érkeztem egyébként, aki imádta a szálloda játszószobáját. Azt, hogy nekem mikor lesz gyerekem, még nem tudom, egyelőre túl sok dolgom van, és sok mindent kell még valóra váltanom gyerekvállalás előtt.
wk – Milyen könyvet olvastál utoljára?
Hien – A tanulmányaimból kifolyólag az egyik egyetemi tanárom, John Kellogg könyvét, a Music Business Essentials c. kötetet
wk – Mi a legjobb tanács, amit valaha kaptál?
Hien – Legyek kitartó és tanuljak a kudarcokból, hiszen minden egyes buktató, sikertelenség szükséges a sikerhez vezető úthoz.
wk – Van világsztárod, akit kedvelsz?
Hien – A kedvenc „hangom” Whitney Houston, a kedvenc filmzenészem John Williams, a kedvenc bandám pedig a Radio Head.
wk – Ha Neked kéne mondanod egy életbölcseletet, mi lenne az?
Hien – Bánjunk úgy másokkal, ahogy szeretnénk, hogy velünk bánjanak.

Minden jog fenntartva. A cikk a Hotel Európa Fit****superior tulajdona, másodközlésre csak a cikk részlete engedélyezett, forrás megjelölésével és direkt linkkel az eredeti tartalomra.

További híreink

A közelmúltban megnyitott Egészségközpont újabb magánegészségügyi szolgáltatással bővült

A hévízi Hotel Európa Fit****superior magánegészségügyi szolgáltatásai újabb kezeléssel várja a...

Tovább a hírhez
"Legjobb gyógyszálloda" díjat nyert szállodánk!
A Hotel Európa Fit****superior a "LEGJOBB GYÓGYSZÁLLODA" díj nyertese a Nők Lapja Travel Awards...
Tovább a hírhez
Egészségnap az Egészségközpont szervezésében

Október 7-én nyílt napot szervezett az Európafit tavasszal megnyílt magánegészségügyi Központja....

Tovább a hírhez

Kövessen minket!