Árak ellenőrzése
Okos ajánlat 28 350 Ft-tól /fő/éj
Szezonális akció 34 960 Ft-tól /fő/éj
Pünkösdi hétvége 36 125 Ft-tól /fő/éj
Nőgyógyászati kezelések
Bőrgyógyászati kezelések
Csakraharmonizáló kezelés
Szobafoglalás: +3683501149
Főoldal / Hírek / A család minden! - Polyák Lillával beszélgettünk

A család minden! - Polyák Lillával beszélgettünk

Figyelem! Az alábbi hír több, mint 1 éve frissült utoljára, ezért lehet, hogy a tartalomban szereplő információk (képek, árak stb.) már nem aktuálisak. Legfrissebb híreinkért kattintson ide.

2019. 08. 16.


Polyák Lillával, visszatérő vendégünkkel-fellépőnkkel, illetve most már azt is mondhatjuk, hogy a Gasztroshow közreműködőjével beszélgettünk. 

A színésznő ez alkalommal férjével (Gömöri András Máté) és kisebbik fiával (Homonnay Bulcsú) érkezett hozzánk, és vajon hol sikerült őt elcsípnünk? Természetesen a főzőiskolában, ahol családjával és vendégeinkkel közösen épp rétest készítettek...

Az interjút készítette: Sényi Anita - marketing asszisztens

SA - Nem tudom nem észrevenni, hogy a nagyobbik fiad (Homonnay Zsombor) nincs veletek. Nem tudott veletek jönni?
PL - Ő is itt lesz, csak kicsit később érkezik. Edzései vannak, teniszezik, amit nagyon komolyan vesz, több órát edz naponta, most nyáron főleg. Pénteken pedig a délutáni edzés után felül egy vonatra, és eljön utánunk. Szeretne itt lenni, nem akar kimaradni egy ilyen jó buliból. De az az igazság, hogy nem szólhatok egy szót sem, muszáj elfogadnom a döntését, ahogy annak idején a szüleim is elfogadták, hogy a színházat választottam. Neki a tenisz ilyen.
SA - Hány éve teniszezik?
PL - Elég későn kezdte, 9 éves volt. A legtöbben 4-5 évesen, de legkésőbb 6 évesen elkezdenek teniszezni. Ő focizott előtte, azt is nagyon komolyan vette. A térlátása ettől nagyon jó egyébként, tehát a fociban tanultakat is át tudta emelni egy kicsit a teniszbe. Még mindig próbálja ledolgozni azt a hátrányt, hogy a többiekhez képest később kezdte. Most már 6 éve csinálja, és tényleg nagyon komolyan veszi. Ezzel szeretne foglalkozni a későbbiekben, most azt látom rajta, hogy nagyon hajt, bármennyit képes edzeni, bármit képes ezért feláldozni.
SA - Ezt kötöd is jó iskolai teljesítményhez, nehogy a suli rovására menjen?
PL - Próbálom, de nem szívesen szankcionálom azzal, hogy pont a sportot veszem el az életéből. Szerencsére nem is igazán van rá szükség. Ez egy nehéz év volt, most kezdte a gimnáziumot, ráadásul új suliban, mondtam neki, hogy 4-es átlagig rendben vagyunk. És rendben is voltunk.

SA - Ha jól olvastam, a kisebbik fiad szintén a művészeti pálya iránt érdeklődik?
PL - Ő egy nagyon sokszínű kisfiú, aki nagyon jól kommunikál, és nagyon szeret is beszélni, szerepelni. Van affinitása a pályához. Néha elmondja, hogy ő úgyis ezt fogja csinálni, de nem erőltetem. A Szépség és a Szörnyeteg nemzetközi turnéján német nyelven játszotta Csorbi szerepét, ez is saját döntése volt. Hagyom, hogy gyerek legyen, aztán majd kitalálja mit szeretne.
SA - Visszatérő vendégek vagytok nálunk. Miért jó hozzánk jönni?
PL - Nagyon-nagyon szeretünk itt lenni, egyszerűen minden tökéletes. Azt mindenki tudja, hogy Hévíz, a gyógyfürdő tökéletes lehetőség, ha az ember gyógyulni vágyik. De emellett, ha valaki gyerekekkel jönne, arra is kiváló. Az Európafit mindent tud, mert annyira gyógyszálló, annyira családi szálloda, amennyire kell, mindenből pont azt a kellemes arányt nyújtja, hogy tényleg mindenki megtalálja a magának legjobban való szórakozást. Már édesanyámat is elhoztuk ide, ő az a korosztály, aki inkább egy kis regenerálódásra vágyik. De a gyerekek is nagyon jól érzik magukat, számukra ott vannak a játékhelyek, a biciklibérlés – amit mi amúgy mindig ki is használunk, és mindig körbe biciklizünk Hévízen. Csodálatos környezetben nagyon jó színvonalú szálloda, rengeteg program, remek ételek… úgyhogy mindig szuperül érezzük magunkat, rengeteget eszünk, és nem gondolunk arra, hogy majd mit mutat a mérleg, így mindig hazaviszünk egy-két kiló pluszt innen.
SA - A férjed mennyire szokott főzni otthon? Azt észrevettem, hogy itt a főzősuliban nagyon lelkes volt…
PL - Nem túl gyakran főz, de annál ügyesebben. Inkább az én terepem a konyha, ő akkor főz, ha eszébe jut, vagy ha meg akar lepni. Férfi létére jól feltalálja magát a konyhában. Amikor jött ez a Gasztroshow felkérés, egyből mondta ő is és a kisfiam is, hogy jönnek velem főzni, nagyon lelkesek voltak. Bulcsú kifejezetten szeret a konyhában tevékenykedni amúgy is, rendszeresen készíti már a reggeliket, vannak saját szendvics kreálmányai.
SA - Otthon is szoktak a fiúk együtt főzni?
PL - Zsombor nem, úgyhogy nem egyszer előfordult a nyáron, hogy amikor neki reggeli edzése volt, akkor felkeltette Bulcsút, hogy ne engem kelljen, és kérdezte tőle, hogy figyelj tesó csinálsz nekem reggelit? Ilyenkor a kicsi felkel, nekünk hoz kávét az ágyba, a bátyjának meg megcsinálja a reggelit. És még élvezi is.
SA - Nemrég ünnepeltétek az első házassági évfordulótokat. Hogy töltöttétek ezt a napot, terveztek valamilyen hagyományt bevezetni?
PL - Fontos volt, hogy együtt töltsük a napot, és ezt a jövőben is így tervezzük, ez egy nagyon különleges nap számunkra. Fontosak a piros betűs ünnepek az életben, nem szabad ezeket hétköznapivá tenni, különlegesek kell, hogy legyenek. Az esküvőnket Kisgyőrben, Máté nevelőanyukájánál tartottuk, titokban, szűk körben, csak a család részvételével. Az tűnt kézenfekvőnek, hogy visszatérünk oda, és ott újraéljük a napot. Ezt évről-évre így szeretnénk megünnepelni, azon a helyszínen tölteni az évfordulónkat, ahol megtörtént az esküvő.
SA - Mindketten sokat dolgoztok. Tudok csak egymásra is időt szakítani?
PL - Nagyon sok logisztikát, előre gondolkodást és szervezést igényel, hogy bármiféle programot össze tudjunk hozni, de azt hiszem, hogy már eléggé hozzászoktam, viszonylag jól csinálom, és Máté ebben szerencsére partner. Nagyon előre szoktuk tervezni a négyesben töltendő és a kettesben töltendő időszakokat is. Azt befoglaljuk a naptárba, hogy ahhoz hozzá ne lehessen nyúlni, mert ha arra várunk, hogy valamikor majd lesz szabadidőnk, akkor sose lesz. Így aztán kinézünk előre, ha csak egy hosszú hétvégét, ha csak két napot, a gyerekekkel is, külön is, igenis legyen olyan időszak, ami csak a miénk. Ne rohanjanak el az évek a fejünk felett.

A férj - Gömöri András Máté

SA - Milyen férj Gömöri András Máté?
PL - Nagyon jó férj, nem változott semmi, amióta összeházasodtunk. Most már lassan 4 éve vagyunk együtt, gyorsan lett közös életünk és költöztünk össze, és a gyerekek is már nagyon jól ismerték, megszerették, elfogadták addigra, mire összeházasodtunk.
SA - Igen az a főzőiskolában figyeltelek titeket kicsit, és látszott, hogy jó a viszony, közeli a viszony, szereti a fiad, és viszont?
PL - Nagyon szeretik egymást, és ez nyilván fontos volt az elejétől kezdve. Ezen tudott volna borulni a dolog. De most már bátran mondhatom, hogy Mátéval nagyon-nagyon szép kapcsolata van mindkét fiamnak. És annak tényleg örülök, hogy most már így 4 év távlatából azt mondhatom, hogy mindenkinek jó a viszonya, mindent sikerült rendezni. A gyerekek is elfogadták a helyzetet, Máté és a volt férjem, Zsolt (Homonnay Zsolt) is jól megvannak, ez mind nagyon fontos. A fiúk velünk élnek, de Zsolt bármikor tud velük találkozni.
SA - Messze laktok egyébként egymástól?
PL - Mi az agglomerációban, Zsolték pedig a város másik végén laknak, így most elég nagy a távolság. De ez a közeljövőben változni fog, mert épp költözés előtt állnak.
SA - A férjed részt vett egy testépítő versenyen. A felkészülési időszak mennyire viselte meg a kapcsolatotokat?
PL - Elég kemény a felkészülés, de azért hozzá vagyunk szokva ezekhez az extrémebb kihívásokhoz, talán kicsit jobban, mint egy átlagember. Azt is tudom, hogy milyen egy ilyen időszak. Kicsiben azért a próbaidőszakok, meg a főpróba időszak is nagyon erős, az utolsó két hét az akkora hajtás és olyan extrém igénybevétel, hogy az ember tényleg csak a másnapig lát el, és arra koncentrál, hogy oké ez a nap is megvolt, menjünk csináljuk a következőt. Nagyjából valahol a kisagyban hátul ott van, hogy meddig kell kihúzni. Mi ezt így csináltuk végig itt is, a 8 hónapos felkészülésből igazából 7 hónappal semmi baj nem volt. Egy nagyon jól tartható diétára beálltunk, én főztem rá minden nap, ami egyébként a családnak is kifejezetten jót tett. Egy nagyon jól tartható, egészséges életmódot folytattunk, kilengések nélkül, és aztán az utolsó két hét, ami tényleg nagyon extrém volt. Ott már nagyon oda kellett rá is figyelni, hogy ő hogy bírja, meg magamra, hogy én hogy bírjam ki. Először természetesen nagyon ingerlékeny volt, és aztán már az volt az ijesztő, amikor nem is volt ingerlékeny. Amikor nullára levittük a szénhidrátot, akkor már tényleg olyan volt, mint az őszi légy. Hiába volt tökéletesre gyúrva, a feje már csak kóválygott és már nem is nagyon beszélt. Ott már nagyon vártam, hogy vége legyen, de tudtam, hogy ez neki nagyon fontos és szeretné elérni azt, amiért ennyit dolgozott. Háromszoros magyar bajnok lett, végülis mindent elért. Nagyon büszke voltam rá és azt éreztem, megérte. Ha egy érmet se hoz haza, és ezért dolgoztunk ilyen sokat, akkor talán csalódott lettem volna, de így, hogy mindent megnyert, így természetesen utólag azt mondom, hogy minden nehézség ellenére megérte.
SA - Tervezi Máté, hogy tovább viszi ezt a vonalat?
PL - Most egy évet biztos, hogy nem. Pihenni akar ő is, meg is beszéltük, hogy a családnak is szüksége van arra, hogy most egy kicsit ezt abbahagyjuk. Az biztos, hogy előbb-utóbb újra rászánja magát, hiszen a győzelmével kvalifikálta magát a VB-re, és szeretne a nemzetközi versenyen is megmérettetni.
SA - Korábban mennyire volt jelen az életetekben a diéta, az egészséges életmód?
PL - Én sokféle diétát kipróbáltam és mindig odafigyeltem az étkezésemre. Vannak hullámok, amikor éppen az egyik vagy éppen a másik trendet próbálom követni, de aztán mindig rájövök, hogy a középút az, ami a leginkább nekem való, és egyébként a legnehezebben is tartható. Voltam 10 évig vegetáriánus, aztán kicsit kipróbáltam a paleot is, a szénhidrát nélküli létezés sem nekem van kitalálva, de a húsmentes étkezés sem az enyém. Viszont most, hogy már legalább mindent kipróbáltam, tudom, hogy az a jó, ha alapvetően jó fehérjéket viszek be és nem vonom meg magamtól teljesen a szénhidrátot. Megpróbálok nem gyors felszívódásúakat fogyasztani, tehát a fehér cukrot és a fehér lisztet igyekszem mellőzni. Az itt nálatok nem mindig sikerül, de egyébként egész jól megy. És persze ne felejtsük el a sportot sem, az is fontos a teljességhez.

Gyerekek

SA - És a gyerekek?
PL - Zsombor a versenysport miatt nagyon fontos, hogy odafigyeljen a táplálkozására. Ő nagyon sokat tanult ebből a felkészülési időszakból, és nagyon sokat alkalmaz is belőle. Az olyan fortélyokat például, mint hogy reggelire lassú szénhidrátot egyen – általában valamilyen saját készítésű zabkását –, hogy legyen energiája az edzésekre, túrót vagy fehérje shaket az izmai megtámogatására. Nagyon kell neki a kalória, mert még növésben van, és attól, hogy ennyit sportol, még többet eszik, de arra nagyon odafigyel, hogy mennyi cukrot visz be a szervezetébe. Kisebb korában elég hízékony volt, amit egyébként tőlem örökölt, sokat küzdött a súlyával, hiába sportolt rengeteget. Most viszont nagyon élvezi, hogy a kamaszkorral szépen megnyúlt, ez is nyilván szerepet játszik abban, hogy mennyire odafigyel az étkezésre. A kisebbik fiam ugyanúgy azzal küzd, amivel eddig a nagyobbik. De most ő is elkezdett velünk diétázni, minden másnap kimegy futni, úgyhogy látom, hogy ez a sportos szemlélet egyre jobban beérik mindenkinél. Ezt tényleg Máténak köszönhetjük, mert az ő hatására mindenki sokkal többet mozog a családban, és sokkal jobban foglalkozik ezzel a táplálkozás témával.
SA - Térjünk át egy kicsit a munkára. Mit tartanál a legkedvesebb emlékednek pályafutásod alatt?
PL - Húha, ez nehéz kérdés. Egyszerűen annyi szép emlékem van, hogy tényleg nem tudok egyet kiemelni. Inkább mondok egy olyat, ami hozzátok kapcsolódik. A legutóbbi itteni fellépésemre nagyon határozottan emlékszem, hiszen az a születésnapomon volt, március 16-án. Amikor körülbelül a koncert felénél kiderült, hogy születésnapom van, akkor annyira cukin reagált a közönség, felköszöntöttek, és az egy nagyon jó emlék maradt.
SA - Most mennyire vagy betáblázva, mennyi fellépésed van?
PL - Szerencsére idén laza a nyarunk, ahhoz képest, mint amilyen lenni szokott. Természetesen mindig van ilyen-olyan fellépés, koncert, most is például egy fellépésről érkeztünk ide hozzátok késő éjszaka, a XV. Maccabi Európa Játékok megnyitóján volt lehetőségem énekelni. Augusztus 20. környékével indulnak egyébként a koncertek, Hévízre is jövök vissza még, 18-án a Budapest Jazz Orchestrával lépünk fel. Addig megpróbálok pihenni, amennyit csak tudok, mert utána rögtön indul a színházi próbaidőszak, felújító próbák, ráadásul idén egy komoly tévés felkérés is megtalált, de erről még nem mondhatok többet.
SA - Ha nyár…voltatok már, vagy még készültök nyaralni?
PL - Már túlvagyunk egy nagy, majdnem két hetes montenegrói nyaraláson, szuper volt. Most itt Hévízen is nyaralunk egyet, aztán még ilyen rövid kis kiruccanásokat tervezünk, de azokat majd éppen ahogy kiadja, kicsit a spontaneitás jegyében. Meg még motorozni szeretnénk Mátéval elmenni kettesben. Ez egy egy-két napos túra, mindig kinézünk valamilyen régiót, a Balaton-felvidék vagy a Pilis környéke, ahol lakunk, az is csodálatos, sok olyan hely van, ahol tényleg érdemes és jó motorozni.

Villámkérdések

SA - Kávé vagy tea?
PL - Kávé
SA - Hegyek vagy tengerpart?
PL - Tengerpart
SA - Thriller vagy vígjáték?
PL - Vígjáték
SA - Mit vinnél magaddal egy lakatlan szigetre?
PL - Lehet a családot? Akkor természetesen őket.
SA - Mit jelent Számodra a család egy szóban?
PL - Mindent
SA - Milyen könyvet olvastál utoljára?
PL - Úgy rémlik, Fejős Éva egyik könyvét olvastam legutóbb.
SA - Mi a legjobb tanács, amit valaha kaptál?
PL - Ne sértődj meg.
SA - Van világsztárod, akit kedvelsz?
PL - Igen, Michael Bublé
SA - Milyennek képzelsz egy tökéletes napot?
PL - A családdal. Bármi, amikor együtt vagyunk.
SA - Ha Neked kéne mondanod egy életbölcseletet, mi lenne az?
PL - Sosem szabad attól félned, hogy megélj dolgokat.

Minden jog fenntartva. A cikk a Hotel Európa Fit****superior tulajdona, másodközlésre csak a cikk részlete engedélyezett, forrás megjelölésével és direkt linkkel az eredeti tartalomra.

További híreink

Május 11-én ismét Egészségnap szállodánkban!

A tavalyi sikeres Egészségnap után idén is nyílt napra csábítjuk az érdeklődőket! Szakértőink...

Tovább a hírhez
A közelmúltban megnyitott Egészségközpont újabb magánegészségügyi szolgáltatással bővült

A hévízi Hotel Európa Fit****superior magánegészségügyi szolgáltatásai újabb kezeléssel várja a...

Tovább a hírhez
"Legjobb gyógyszálloda" díjat nyert szállodánk!
A Hotel Európa Fit****superior a "LEGJOBB GYÓGYSZÁLLODA" díj nyertese a Nők Lapja Travel Awards...
Tovább a hírhez

Kövessen minket!