Válasszon időpontot a pihenésre!

Kiváló minőségű kerékpárok kölcsönzése a hévízi Hotel Európa fit szállodában, felnőtt és gyermek méretek egyaránt

Pattanjunk kerékpárra!
A Hotel Európa fit****-ben új Merida kerékpárok kölcsönözhetőek minden generáció számára.
A rendszeresen végzett kerékpározás a sport egyszerű, de nagyszerű formája, amellyel testileg-lelkileg fittek maradhatunk és fokozhatjuk életkedvünket. Nem szükséges csúcsteljesítmény ahhoz, hogy a szív és a keringés fitt maradjon, vagy hogy pozitív hatást gyakoroljon a testsúlyra. A megnövekedett munka- vagy más terhelés, például pszichikai stressz feldolgozása érdekében fontos a testi tevékenység a stressz legyőzésére, az egészség fenntartására!
A kerékpározás azért is nagyszerű sport, mert nem igényel átlagon felüli készséget, az otthonunkból kilépve azonnal végezhető, csodaszép helyeket ismerhetünk meg, nem terheli az ízületeket és a gerincet. A bicikli használatával szabadidőt és jobb közérzetet is nyerünk.

A kerékározás előnyei


A kerékpározás ideális mozgásforma minden korban és testsúly esetén. A serdülőkori gyors növekedés gerincproblémákkal jár, ám a kerékpározás erősíti a hátizomzatot. Hátfájás, tartászavarok, stressz miatti izompanaszok enyhítésére is ideális a biciklizés. Rendszeres testedzéssel elkerülhetők a szív- és keringési betegségek: a szívkoszorúér-problémák, a szívinfarktus, a magas vérnyomás, az agyvérzés és az érszűkület. A rendszeres kerékpározás segít a súlycsökkentésben, mert növeli a kalóriafelhasználást, serkenti az emésztést és az anyagcserét. A csípő-, térd- és lábízületek tehermentesítése által a kerékpározás ízületi porckopás esetén kedvező mozgásfajta. Azok a dohányosok, akik rendszeresen bicikliznek, kevesebb cigarettát szívnak vagy előbb-utóbb teljesen leszoknak róla. A kerékpár környezetkímélő, az egészséget szolgálja. A biciklitúra idősek és fiatalok számára is vonzó sportlehetőség.

Kerékpártúrák - Balaton - Hévíz


A Balaton északi partján kerékpározva megismerhetik a növény- és állatvilágot, a különböző fafajtákat, valamint a balatoni dombok szőlőiben termelt különleges fehérbor ízét. A 4,4 hektáros Hévízi-tó a világ legnagyobb területű, természetes meleg vízű gyógytava, Magyarország jelentős természeti kincse, melyet a Balatonnal egy 9 km-es kerékpárút köt össze. Hévíz és a Balaton környéke a kitűnő kerékpárutakat kínál a régió legszebb tájain! A túrák után jól esik majd egy kis ejtőzés élménymedencénkben.

Biciklis kirándulások

A kerékpártúrákhoz nem feltétel a jó fizikai kondíció, mivel igény szerint lehetőség nyílik a túrák lerövidítésére, illetve meghosszabbítására. A bicikliutak a kiépített kerékpárutakon, másodrendű, kis forgalmú autóutakon, valamint jó állapotú földutakon és mezők mentén haladnak. A városokon történő áthaladáskor nagyobb forgalommal kell számolni.

1. túra
(50 - 61 km-es táv, igény szerint alakítható): A jellegzetes nyugat-dunántúli, gyümölcsöskerttel és szőlőtőkékkel tarkított kis falvakon, településeken halad keresztül a keszthelyi dombság területén.

2. túra
(20 - 30 km-es táv, igény szerint alakítható): Keszthelyi kirándulás városnézéssel: Magyarország egyik legjelentősebb kastélyának, a Festetics kastély megtekintése, majd biciklizés a Balatonhoz.

3. túra
(50 - 74 km-es táv, igény szerint alakítható): A Balaton környéki régió az ország híres fürdő- és termálrégiójaként ismert. Ez a biciklitúra részben az alföldi részen vezet végig, varázslatos szőlőtermelő domboldalakon keresztül a zalaszentgróti és a kehidakustányi termálfürdőig.

4. túra
(66 - 78 km-es táv, igény szerint alakítható): Túra a Kis-Balaton környékén, mely a védett madárvilága által a nemzetközi természetvédelmi tájak közé tartozik. A bivelyrezervátummal együttesen szigorúan védett terület. Igény szerint lehetőség nyílik a Kis-Balaton Múzeum valamint a bivelyrezervátum megtekintésére.

5. túra
(60 - 80 km-es táv, igény szerint alakítható): Már messziről látható a 100 méterre magasló sümegi vár. A visszafelé vezető úton a legnagyobb Magyar sztupa (buddhista templom) megtekintésére nyílik lehetőség.

6. túra
(82 - 90 km-es táv, igény szerint alakítható): A Káli-medence mesés erdein, mezőin és gyümölcsöskertjei mellett Tapolca irányába halad a kirándulás. A tapolcai tavasbarlangban szabadon választható csónakázás után a Malom-tónál tölthetünk kellemes perceket.

7. túra
(45 - 65 km-es táv, igény szerint alakítható): Ez a kirándulás az elő/utó és a főszezoni hajómenetrend függvényében alakul. A Kis-Balaton mellett vezető balatoni bicikliúton a Balatonmáriáig juthatunk el, majd a hajókirándulás során (extra fizetendő) a gyönyörű balatoni táj tárul elénk, miközben Balatongyörökre ill, Szigligetre érkezhetünk. Szigligeten lehetőség nyílik felmászni a várba, valamint megkóstolni az Eszterházy pince jellegzetes és híres ételeit és borait.

Már csak egy jó bicikli kell - lehetőleg Merida!


Szállodánkban kiváló minőségű, rendszeresen karbantartott, újszerű állapotú Merida kerékpárok állnak minden generáció rendelkezésére. Gyermek, trekking, citybike-ok egyaránt kölcsönözhetőek. Természetesen nemcsak kerékpárkölcsönzésre van lehetőség, ellátjuk vendégeinket útvonaltervekkel, térképanyagokkal, illetve részt vehet szervezett biciklitúrákon, valamint saját kerékpár esetén lehetőség van szerviz rendelésére (előzetes időpontegyeztetés szükséges).

Ajándékutalvány a Hotel Európa fitbe Hévízre

Az Európafit biztonságos választás... A vírushelyzetre való tekintettel szigorú higiénés készültséggel várjuk, melynek részleteiről itt olvashat...

 
Ajánlatkérés

Ajándékutalvány a Hotel Európa fitbe Hévízre

Lepje meg szeretteit feltöltődéssel, hévízi kikapcsolódással... Értékutalványaink, és kedvezményes csomagajánlataink könnyen és gyorsan megvásárolhatóak...

 
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Visszajövünk!
Szállodánk május 29-től újra megnyitja kapuit, és szigorú higiénés előírásokat követve biztonságos környezetben várja Vendégeit. Ez alkalomból nyitási...
Biztonsági Covid-19 intézkedések az újranyitás kapcsán
Az Európafitben mindig is törekedtünk arra, hogy vendégeink számára a legszínvonalasabb, értékadó szolgáltatásokat nyújtsuk. Most, amikor a Covid-19 v...
Színezd újra
Mindannyian már nagyon utaznánk, kimozdulnánk, mégis otthonunk bezártságában kell még egy ideig töltenünk a mindennapokat... Hozunk egy kis vidámságot...

Kövessen minket

E-mail Facebook Google+ Twitter Tripadvisor Holiday check Instagram Youtube

Az év szállodája díjTripadvisorLyoness Hotel stars rara www.tuv.com