Válasszon időpontot a pihenésre!

 Nem foglalható napok

Kiváló minőségű kerékpárok kölcsönzése a hévízi Hotel Európa fit szállodában, felnőtt és gyermek méretek egyaránt

Pattanjunk kerékpárra!
A Hotel Európa fit****supieror-ban új Merida kerékpárok kölcsönözhetőek minden generáció számára.
A rendszeresen végzett kerékpározás a sport egyszerű, de nagyszerű formája, amellyel testileg-lelkileg fittek maradhatunk és fokozhatjuk életkedvünket. Nem szükséges csúcsteljesítmény ahhoz, hogy a szív és a keringés fitt maradjon, vagy hogy pozitív hatást gyakoroljon a testsúlyra. A megnövekedett munka- vagy más terhelés, például pszichikai stressz feldolgozása érdekében fontos a testi tevékenység a stressz legyőzésére, az egészség fenntartására!
A kerékpározás azért is nagyszerű sport, mert nem igényel átlagon felüli készséget, az otthonunkból kilépve azonnal végezhető, csodaszép helyeket ismerhetünk meg, nem terheli az ízületeket és a gerincet. A bicikli használatával szabadidőt és jobb közérzetet is nyerünk.

A kerékározás előnyei


A kerékpározás ideális mozgásforma minden korban és testsúly esetén. A serdülőkori gyors növekedés gerincproblémákkal jár, ám a kerékpározás erősíti a hátizomzatot. Hátfájás, tartászavarok, stressz miatti izompanaszok enyhítésére is ideális a biciklizés. Rendszeres testedzéssel elkerülhetők a szív- és keringési betegségek: a szívkoszorúér-problémák, a szívinfarktus, a magas vérnyomás, az agyvérzés és az érszűkület. A rendszeres kerékpározás segít a súlycsökkentésben, mert növeli a kalóriafelhasználást, serkenti az emésztést és az anyagcserét. A csípő-, térd- és lábízületek tehermentesítése által a kerékpározás ízületi porckopás esetén kedvező mozgásfajta. Azok a dohányosok, akik rendszeresen bicikliznek, kevesebb cigarettát szívnak vagy előbb-utóbb teljesen leszoknak róla. A kerékpár környezetkímélő, az egészséget szolgálja. A biciklitúra idősek és fiatalok számára is vonzó sportlehetőség.

Kerékpártúrák - Balaton - Hévíz


A Balaton északi partján kerékpározva megismerhetik a növény- és állatvilágot, a különböző fafajtákat, valamint a balatoni dombok szőlőiben termelt különleges fehérbor ízét. A 4,4 hektáros Hévízi-tó a világ legnagyobb területű, természetes meleg vízű gyógytava, Magyarország jelentős természeti kincse, melyet a Balatonnal egy 9 km-es kerékpárút köt össze. Hévíz és a Balaton környéke a kitűnő kerékpárutakat kínál a régió legszebb tájain! A túrák után jól esik majd egy kis ejtőzés élménymedencénkben.

Biciklis kirándulások

A kerékpártúrákhoz nem feltétel a jó fizikai kondíció, mivel igény szerint lehetőség nyílik a túrák lerövidítésére, illetve meghosszabbítására. A bicikliutak a kiépített kerékpárutakon, másodrendű, kis forgalmú autóutakon, valamint jó állapotú földutakon és mezők mentén haladnak. A városokon történő áthaladáskor nagyobb forgalommal kell számolni.

1. túra
(50 - 61 km-es táv, igény szerint alakítható): A jellegzetes nyugat-dunántúli, gyümölcsöskerttel és szőlőtőkékkel tarkított kis falvakon, településeken halad keresztül a keszthelyi dombság területén.

2. túra
(20 - 30 km-es táv, igény szerint alakítható): Keszthelyi kirándulás városnézéssel: Magyarország egyik legjelentősebb kastélyának, a Festetics kastély megtekintése, majd biciklizés a Balatonhoz.

3. túra
(50 - 74 km-es táv, igény szerint alakítható): A Balaton környéki régió az ország híres fürdő- és termálrégiójaként ismert. Ez a biciklitúra részben az alföldi részen vezet végig, varázslatos szőlőtermelő domboldalakon keresztül a zalaszentgróti és a kehidakustányi termálfürdőig.

4. túra
(66 - 78 km-es táv, igény szerint alakítható): Túra a Kis-Balaton környékén, mely a védett madárvilága által a nemzetközi természetvédelmi tájak közé tartozik. A bivelyrezervátummal együttesen szigorúan védett terület. Igény szerint lehetőség nyílik a Kis-Balaton Múzeum valamint a bivelyrezervátum megtekintésére.

5. túra
(60 - 80 km-es táv, igény szerint alakítható): Már messziről látható a 100 méterre magasló sümegi vár. A visszafelé vezető úton a legnagyobb Magyar sztupa (buddhista templom) megtekintésére nyílik lehetőség.

6. túra
(82 - 90 km-es táv, igény szerint alakítható): A Káli-medence mesés erdein, mezőin és gyümölcsöskertjei mellett Tapolca irányába halad a kirándulás. A tapolcai tavasbarlangban szabadon választható csónakázás után a Malom-tónál tölthetünk kellemes perceket.

7. túra
(45 - 65 km-es táv, igény szerint alakítható): Ez a kirándulás az elő/utó és a főszezoni hajómenetrend függvényében alakul. A Kis-Balaton mellett vezető balatoni bicikliúton a Balatonmáriáig juthatunk el, majd a hajókirándulás során (extra fizetendő) a gyönyörű balatoni táj tárul elénk, miközben Balatongyörökre ill, Szigligetre érkezhetünk. Szigligeten lehetőség nyílik felmászni a várba, valamint megkóstolni az Eszterházy pince jellegzetes és híres ételeit és borait.

Már csak egy jó bicikli kell - lehetőleg Merida!


Szállodánkban kiváló minőségű, rendszeresen karbantartott, újszerű állapotú Merida kerékpárok állnak minden generáció rendelkezésére. Gyermek, trekking, citybike-ok egyaránt kölcsönözhetőek. Természetesen nemcsak kerékpárkölcsönzésre van lehetőség, ellátjuk vendégeinket útvonaltervekkel, térképanyagokkal, illetve részt vehet szervezett biciklitúrákon, valamint saját kerékpár esetén lehetőség van szerviz rendelésére (előzetes időpontegyeztetés szükséges).

Ajánlatkérés

Gyermekanimáció a Hotel Európa fitben Hévízen

Élmények minden évszakban: családi ajánlatok, animáció, egyedülálló gyermekkedvezmény, előfoglalási kedvezmény!

 
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Gyógyítás és prevenció a gerincbetegségek terén Hévízen
Gerincünk a természet csodálatos és bonyolult alkotása, igazi remekmű! Felépítéséből adódóan testünk stabil, erős vázát alkotja, míg ...
Az ízületi gyulladásos betegségekről
Napjainkban világszerte több millió ember szenved ízületi megbetegedésben, melynek száma az életkor emelkedésével tovább nő. E betegségek egyik súlyos...
Élményfürdőnket és úszúmedencéinket érinti a vízcsere
Ezúton tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy medencéink éves előírt vízcseréje 2017 november végén - december elején zajlik.
Téli akció
Érvényes: 2017.11.26 - 2017.12.23
Minél több éjszakára foglal, annál kedvezményesebb az egy éjszakára eső ár! Hihetetlen akció előlegfizetés nélkül, ajándék aromafürdővel...

Tovább az ajánlatra

Kövessen minket

E-mail Facebook Google+ Twitter Tripadvisor Holiday check Instagram Youtube

Az év szállodája díjTripadvisorLyoness Hotel stars rara www.tuv.com

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.