Válasszon időpontot a pihenésre!

Hévíz városában fogadja vendégeit a négycsillagos családi Hotel Európa fit szálloda

Hévíz - a város története

Délnyugat-Magyarországon, Zala megyében, a Hévízi kistérség központja. Itt található a világon egyedülálló természetes tőzegmedrű gyógytó.
Megközelítése közúton: Budapest felől az M7-es autópályán közlekedve Balatonszentgyörgy irányába, majd Keszthelyen át juthatunk Hévízre. Sopron felől pedig a 84-es számú főúton haladva.
Vonattal: Hévíz nem rendelkezik vasútállomással. A közelben legközelebb Keszthelyen található állomás. Innen menetrendszerinti buszjárattal vagy taxival lehet a városba jutni.
Repülőgéppel: Budapestre közlekednek több európai városból is repülőjáratok. A reptérről transzferjárattal, illetve menetrend szerinti buszjárattal is elérhető a város. Valamint a közelben, Sármelléken lévő FlyBalaton Airport fogad rendszeresen charter járatokat. Sármellékről szintén transzferrel legegyszerűbb megközelíteni a várost.

A fürdőkúra elkezdése előtt tájékozódjon, hogy milyen esetekben javasolt, és milyen esetekben nem javasolt a gyógyvíz használata.

 

A fürdőkúra javallott (indikációk)

Reumás mozgásszervi betegségek minden degeneratív kopásos, meszesedéses formája (arthrosisok, a csigolya-, szalagrendszer-, kisizületi és porckorongproblémák - spondylosis, spondylartrosis, discopathia).
Gyulladásos izületi és gerincbetegségek nyugalmi stádiumban (arthritis, poliarthritis, pl. PCP, spondylarthritis, pl.: Bechterew-kór). A csúzos megbetegedésekre csak akkor hat kedvezõen a hévízi kúra, ha már a heveny állapot lezajlott. Az idült izületi megbetegedések tünetei viszont hatásosan enyhíthetõk.
Kötőszöveti reuma (izom-, ínszalagok megbetegedései).
Másodlagos izületi betegségek, anyagcserezavarokhoz társuló izületi panaszok (pl. köszvény), illetve belsõ elválasztású mirigyek zavara.
Bőrbetegségekhez társuló izületi gyulladások (pl. psoriasishoz társuló izületi és gerincváltozás).
Törések, baleseti sérülések, mozgásszervi mûtétek utáni állapot (elsõsorban végtagtörések) rehabilitációra alkalmas stádiumban.
Krónikus, perifériás idegrendszert érintõ, elsősorban mechanikai okokra visszavezethető bántalmak (pl. ischialgia, polyneuropathia, paresis).
Izületi műtétek elő- és utókezelése, porckorongműtét (sérv - discus hernia) utókezelése.
Krónikus nőgyógyászati betegségek.

 

A fürdőkúra nem javallott (kontraindikációk)

Rosszindulatú daganatok (sebészeti vagy gyógyszeres kezelést igénylõ stádiumban).
Keringési zavart okozó (dekompenzált) szívbetegségek, érrendszeri betegségek, magas vérnyomás (ha nem állítható be a kívánt szintre, ill. ha szervi panaszokat okoz), súlyos érelmeszesedés (arteriosclerosis) szívkoszorúér-sclerosis, infarktus után (ha az orvos tiltja), súlyos visszérbántalmak (vénás trombózisok).
Minden akut gyulladásos megbetegedés (visszérgyulladás, ugyanúgy, mint az izületi gyulladás aktív szakasza).
Minden akut és krónikus fertõzõ betegség (pl. tbc., hepatitis stb.)
Fehérvérűség, egyéb súlyos vérképzõszervi betegség, súlyos vérszegénység (leukémia, anemia, haemophilia).
Tüdõasztma, gyakori rohamok esetén.
Aktív fekélyek (gyomor-, ill. bél-), veseelégtelenség, vesekõ.
Hirtelen fellépõ ájulási rohamok (epilepszia, Adams-Stokes szindróma).
Krónikus alkoholizmus, súlyos májzsugor.
Nedvezõ ekcéma, kiterjedt sebek.
Pajzsmirigy-túlműködés szervi panaszokkal kísérve (hyperthyreosis), nem kompenzált cukorbetegség, vészes súlycsökkenés, illetve -növekedés.
Terápiás röntgenkezelés utáni elsõ hat hét.
Terhesség.

 

A hévízi gyógyvíz összetétele

A víz kalcium- és magnézium-tartalma a felszínhez közeli dolomit-rétegekbõl származik, míg a kálium-, szilícium- és lítiumtartalom és fõként a jelentékeny rádiumemanáció - amelynek nagysága 0,22-0,28 millimikrocurie/liter - valószínûleg a triász rétegek alatt fekvõ permi kõzetek mélységébõl kerül a feltörõ vízbe. A tó vize kénvegyületeket is tartalmaz. Ezek közül csak az elemi kén és a szulfid érdemel említést, mert ezek szívódnak fel a szervezetbe. A vízben levõ kénbaktériumok azonban a nem hatékony szulfátot is elemi kénné és szulfiddá alakítják (redukálják), így azok egy része is hasznosul. A kénvegyületek egyik része a lápnövényzetbõl származik, és állandóan pótlódik, másik része a mélybõl tör fel. Ha a fürdõzõ néhány percig állva marad a tóban, testét megszámlálhatatlan buborék lepi el. Ez a vízben oldott szén-dioxid, azaz szénsav, ami a vulkáni utómûködés utolsó szakaszára jellemzõ ('savanyúvizes források'). Az említetteken kívül még a metán, a közel semleges kémhatású (pH 7,16) víz fontos oldott alkotórésze. Megállapíthatjuk tehát, hogy ez az állandó felújulásban levõ és mindig friss anyagokat szállító forrás magában hordozza a szénsavas, a kénes vizek és a mikrodózisu rádiumemanáció kedvezõ tulajdonságait, felülmúlva ezzel minden egyéb magyarországi fürdõhely kedvezõ tulajdonságait.
A Hévízi-tó közvetlen közelében létesült fúrt kutak - amelyek a kórházat és a nagyobb szállodákat látják el - lényegében ugyanolyan 'kevert' jellegû vizet adnak, mint maga a tó, csak a keveredési aránya más. A kutak 39-42 °C hõmérsékletû, a tónál lényegesen magasabb (5-6 mg/l) kéntartalmú vizet szolgáltatnak.

 

Az iszap

80 % szervetlen és 20 % szerves anyagot tartalmaz. Az ásványi alkotórészek közt a mész van túlsúlyban, mert a szárazanyag 60 %-át adja. A mészkõ mellett kvarc, földpát, csillám és amfibol ismerhetõ fel. Ezeknek az apró, hegyes kristályú elemeknek jelentõs szerepük van a bõrfelület ingerlésében. A kémiai vizsgálat az iszapból a szervetlen anyagok közül a kalcium, nátrium, magnézium, szilícium, vas, alumínium és titán szulfát, hidrogén-karbonát, klorid és jódod vegyületeit mutatta ki. Az iszapban levõ rádiumsók és redukált kénvegyületek a gyógytényezõk különleges értékei. A hévízi gyógyiszap rádiumos hatása a fájdalomcsillapító sugárzásával a szervezet mélyére hatva elõsegíti és növeli az anyagcserét, élénkíti a mirigymûködését, megnyugtatja az idegrendszert és a sejtmûködést a gyógyulás irányába, befolyásolja. A hévízi lápos iszap radontartalma az ország minden iszapja közül a legnagyobb

Tekintsék meg rövid videónkat, amelyben Náray Erika művésznő elkalauzolja Önöket egy tradicionális iszappakolásra a szálloda Vitalium Medical Wellness Központjában.

 
 
 

forrás: wikipedia.hu

 

A Hotel Európa fit szerepe a gyógyításban Hévízen

Szállodánk minősített gyógyszállodaként nagy hangsúlyt fektet nemcsak a gyógyításra, hanem a megelőzésre is. 2008-ban újjávarázsoltuk gyógyászati részlegünket, amit Vitalium Medical Wellness Centrum néven kereszteltünk újjá.
A Vitálium több alkotóelem tökéletes egysége. Amellett, hogy ötvözi az alapelemeket a kezelések során, mint föld, levegő, víz, tűz, egymás mellé teszi azon tevékenységeket, amelyek csak egymásra építve érhetnek el komoly sikert, akár wellness-ről, akár prevencióról van szó.
Így a Vitálium felöleli a fürdőzés élményét, a széles fogalomkört felölelő vitalitást, a mozgást, az egészséges táplálkozást, a természetből nyert alapanyagok felhasználását a kezelések során valamint foglalkozik a szellem és lélek ápolásával, egyensúlyunk helyreállításával.

További információ: Vitalium Medical Wellness Centrum

Ajándékutalvány a Hotel Európa fitbe Hévízre

Az Európafit biztonságos választás... A vírushelyzetre való tekintettel szigorú higiénés készültséggel várjuk, melynek részleteiről itt olvashat...

 
Ajánlatkérés

Ajándékutalvány a Hotel Európa fitbe Hévízre

Lepje meg szeretteit feltöltődéssel, hévízi kikapcsolódással... Értékutalványaink, és kedvezményes csomagajánlataink könnyen és gyorsan megvásárolhatóak...

 
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Visszajövünk!
Szállodánk szigorú higiénés előírásokat követve biztonságos környezetben várja Vendégeit. Ez alkalomból nyitási akcióval várjuk Vendégeinket!
Biztonsági Covid-19 intézkedések az újranyitás kapcsán
Az Európafitben mindig is törekedtünk arra, hogy vendégeink számára a legszínvonalasabb, értékadó szolgáltatásokat nyújtsuk. Most, amikor a Covid-19 v...
Színezd újra
Mindannyian már nagyon utaznánk, kimozdulnánk, mégis otthonunk bezártságában kell még egy ideig töltenünk a mindennapokat... Hozunk egy kis vidámságot...

Kövessen minket

E-mail Facebook Google+ Twitter Tripadvisor Holiday check Instagram Youtube

Az év szállodája díjTripadvisorLyoness Hotel stars rara www.tuv.com