Válasszon időpontot a pihenésre!

Receptek

Sertésszűz Barbecue paradicsomporba forgatott bélszínnel,cukkinitócsnival

 

Hozzávalók 4 személyre:
480 g sertésszűz(tisztított,egészben)
400 g bélszín(tisztított,érmében)
20 g Barbecue fűszerkeverék
20 g paradicsompor
2 db tojás
100 g liszt
20 g kukoricakeményitő
1 dl száraz fehérbor
2 dl étolaj
1 dl tejföl
1000 g cukkini
1 közepes fej vöröshagyma
1 nagyobb Kápia paprika
őrölt fehérbors, só, fokhagyma ízlés szerint

Cukkinitócsni elkészítése:
A megmosott cukkinit a tisztított vöröshagymával együtt lereszeljük, majd az apróra vágott, tejföllel, liszttel, tojással összekevert paprikát és fokhagymát hozzákeverjük. Ízlés szerint sóval és őrölt fehérborssal ízesítjük, majd kiolajozott serpenyőben nagyobb pogácsaszaggatóban tallérokra formázva készre sütjük.

 

A húsok elkészítése:
Az előkészített húsokat sózzuk-borsozzuk, a szűzpecsenyét az oldalára fordítva körbesütjük. A bélszínt klasszikusan a vágási felületén nagyon kevés olajon médiumra sütjük.
A szűzpecsenyét sütés után Barbecue fűszerbe forgatjuk, és 3db-ra vágjuk rostirányra merőlegesen.
A bélszínt paradicsomporba forgatjuk, és szintén 3db-ra vágjuk rostirányra srégen. A visszamaradt sütőzsiradékot kevés fehérborral beforraljuk, majd (ha szükséges) kukoricakeményítővel besűrítjük.

Tálaláskor először kevés fehérboros pecsenyelét teszünk a tányérra, és erre a szűzpecsenyét a vágási felületeire állítjuk, mellé a bélszínt tálaljuk. Köretként a tócsnival díszítjük..

Ajánlatkérés
Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kövessen minket

E-mail Facebook Google+ Twitter Tripadvisor Holiday check Instagram Youtube

Az év szállodája díjTripadvisorLyoness Hotel stars rara www.tuv.com