Árak ellenőrzése
Szezonális akció 30 175 Ft-tól /fő/éj
Húsvét az Európafitben 40 800 Ft-tól /fő/éj
Tavaszi szünet 31 210 Ft-tól /fő/éj
Nőgyógyászati kezelések
Bőrgyógyászati kezelések
Csakraharmonizáló kezelés
Főoldal / Receptgyűjtemény / Kacsamell roston mézes gyümölcsraguval, pirított burgonyával

Kacsamell roston mézes gyümölcsraguval, pirított burgonyával

Hozzávalók 4 személyre:

Pirított burgonya elkészítése:

A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd félbe vágva sóval, őrölt köménymaggal, őrölt fehérborssal fűszerezve kiolajozott serpenyőben megpirítjuk.

Kacsamell és gyümölcsragu elkészítése:

A kacsamell bőrét bekockázzuk a húsáig, majd felforrósított serpenyőben a bőrével lefele 3-4 percig sütjük, majd megfordítva szintén 3-4 percig átsütjük.
Kivesszük a serpenyőből, és 200 C°-ra előmelegített légkeveréses sütőben sütjük még pontosan 3 percet, így rózsaszín marad.
Eközben a serpenyőben a kacsamellből visszamaradt pörzsanyagon a mézet aranybarnára karamellizáljuk, és a cikkezett körtét átpirítjuk. Gyömbérrel ízesítjük, kevés fehérborral pedig felfőzzük, kb. 2-3 percig.
A kapott ragut kukoricakeményítővel besűrítjük, és a szőlőszemeket beleforraljuk. A szőlőszemet célszerű a végén beleforralni, hogy szépen egyben maradjanak a szemek.

Tálalási javaslat:

Tálaláskor a burgonyát vágási felületével felfele a tányérra helyezzük, majd a gyümölcsragut is melléhalmozzuk. A kacsamellet 3-4 szeletre vágva a gyümölcsre tesszük, a végén pedig a himalájai sóval megszórjuk.

Kövessen minket!