Válasszon időpontot a pihenésre!

Receptek

A juharszirup egész Kanadában kedvelt, legyen szó fehér húsokról, gyümölcslepényekről, vastag palacsintáról, vagy csak úgy... Mi most egy csirke ételt választottunk ki, amelyhez az alapanyagok viszonylag könnyen beszerezhetők, mégis különleges ízeket varázsolhatunk az asztalra.

Hozzávalók 4 főre

  • 1db egész csirke (1,2-1,5 kg)
  • 1db zöldcitrom (lime)
  • 1dl juharszirup
  • 2 ek szőlőmag olaj (helyettesíthető oliva olajjal)
  • 1 ek rizsecet (helyettesíthető almaecettel)
  • 3 ek. Dijoni mustár
  • ½ csomó koriander(friss)
  • só bors

 

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A csirkét belülről sózzuk, borsozzuk majd beletömjük a koriandert. Keverjük össze az olajat a lime levével és alaposan kívül-belül dörzsöljük át vele a csirkét. Tegyük egy rácsra, tegyünk alá egy tepsit amivel felfogjuk a lecsöpögő levet. Helyezzük be a forró sütőbe a csirkét, 25 percig süssük közben locsolgassuk a páclével. Amíg sül a csirke, keverjük össze a szirupot a mustárral és a rizsecettel. Ha lejár a csirke 25 perce, kenjük meg a juharszirupos keverékkel, majd folytassuk a sütést 180°C-on folyamatos locsolgatással még 20-25 percig.

Ajánlatkérés
Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kövessen minket

E-mail Facebook Google+ Twitter Tripadvisor Holiday check Instagram Youtube

Az év szállodája díjTripadvisorLyoness Hotel stars rara www.tuv.com