Válasszon időpontot a pihenésre!

Receptek

Tipikus egyiptomi étel a falafel, vagy más néven babkrokett, ami csicseriborsóból vagy más magvakból is készíthető. Mi most a hagyományos falafelt készítjük el babból. Az általunk legfinomabbnak tartott változat lóbabból készíthető.

Hozzávalók 4 főre

  • 30 dkg bab
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor korianderlevél (vagy mokkáskanál őrölt koriander)
  • 1 csipetnyi csípős paprika
  • 1 tojás
  • 12 dkg liszt
  • 2 evőkanál szezámmag
  • bő olaj a sütéshez

 

Elkészítés

A babot egy napig hideg vízben áztatjuk, majd lecsurgatjuk, és egy óra hosszáig lassú tűzön forralva főzzük, azután áttörjük. A vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, hozzáadjuk a koriandert, a paprikát, az áttört babot, és jól elkeverjük. Ezt követően lassú tűzön kicsit kiszárítjuk a masszát. A babpépből labdacsokat formálunk, kicsit hengeresre sodorjuk, és felvert tojásban, majd lisztben megforgatjuk. A krokettek egyik felére szezámmagot szórunk, majd egy serpenyő bő forró olajban aranyszínűre sütjük. Papírszalvétára téve lecsöpögtetjük, megsózzuk és felszolgáljuk.
A falafel önmagában is finom, de ideális köret pl. halfélék, vagy mártásos húsok mellé. Receptünkben natúr halat készítettünk hozzá.

 

 

Ajánlatkérés
Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kövessen minket

E-mail Facebook Google+ Twitter Tripadvisor Holiday check Instagram Youtube

Az év szállodája díjTripadvisorLyoness Hotel stars rara www.tuv.com