A karaj egyik legkedveltebb része a sertésnek. Ha felszeleteljük bordát kapunk belőle. Készítsük el sok paradicsommal és széles babbal, más néven Romanoval.
60 dkg Romanot tisztítsunk meg, vágjuk ujjnyi vastagra. Főzzük meg sós, vajas vízben, szűrjük le. 10 dkg vöröshagymát vágjunk kockára, 3 gerezd fokhagymát préseljünk össze. 2 ek. olajon pirítsuk meg a hagymát, tegyük hozzá a fokhagymát, 1 dl vörösborral öntsük fel és főzzük fel. Adjunk hozzá 4 fej gerezdekre vágott paradicsomot, sót, borsot, 1 kk. cukrot és határozottan főzzük össze. Közben csipet kakukkfűvel fűszerezzük a babot és tegyük hozzá a paradicsommártáshoz. Összeforgatjuk a serpenyőben. A sertésbordákat fűszerezzük és roston megsütjük.
Tálaláskor kiválóan illik hozzá a paradicsomos romano bab.