Tegyék félre előítéleteiket, higgyék el, a bárányhús nagyon finom, egyáltalán nincs határozott kemény faggyú íze, amit nem lehetne fűszerezéssel elnyomni.
Az Új-Zélandi bárányhús az állatok etetése, tartása és egész életkörülményeik miatt teljesen más ízű, mint a hazai erőteljesebb faggyú ízzel rendelkező állatok. Próbálják ki a báránycombot zöldségekkel - zöldségágyon sütve egészben.
Hozzá hagymás törtburgonyát ajánlok.
A hozzávaló nyersanyagokat megtisztítjuk, nagyobb darabokra felszeljük. A báránycombot a fűszerekkel bőségesen befűszerezzük. Vastagabb szélű sütő tepsiben alulra a zöldségeket, fölé a báránycombot helyezzük, alá minimális zsiradékot öntünk. Húsalaplé vagy víz segítségével lassan kezdjük el sütni 170 °C-on 3-4 órán keresztül alufóliával lefedve gyakran megforgatva, omlósra, puhára sütjük. A sütés végén levesszük róla a fóliát és 190 °C-on kb. 6-8 percig rápirítunk.
Közben elkészítjük a hagymás törtburgonyát.
A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben kicsit túlfőzzük, leszűrjük levét, majd a finomra vágott aranysárgára megpirított vöröshagymával összekeverjük, összetörjük. Fűszerezzük sóval, borssal. Ehhez az ételhez felhasználhatjuk a báránycomb zöldségágyát. Készíthetünk belőle mártást, amikor a sült zöldségekhez alaplevet vagy vizet adunk, összeforraljuk, beízesítjük, pürésíthetjük, tejszínnel, tárkonnyal finomíthatjuk.
A báránycombhoz kiválóan illik a rakott burgonya is. Ilyenkor ne tegyünk húst, húsféleséget a burgonyához, készítsük a hagyományos módon. Burgonyakrokettet, burgonyafánkot, köményes-burgonyás rétest, sült zöldségeket is felhasználhatunk a báránycomb köreteként. Az egyszerű burgonyapüré a legnagyszerűbb hozzá.