Válasszon időpontot a pihenésre!

Receptek

Ceruzababsaláta bélszínjavávalEnnél az ételnél a hangsúly a ceruzababsalátán van, nem a bélszínjaván. Persze ez sem mellékes dolog, hiszen egy bélszínjava mellett nem lehet csak úgy elsiklani. Jól tudják azok, akik fogyasztottak már bélszínt. A bélszín a szarvasmarha legfinomabb része. Ugyanaz, mint a sertésnél a szűzpecsenye. A legfinomabb, leglazább hússzövetből áll, ami a gerinc belső részén helyezkedik el. Adjuk meg a tiszteletet ennek a nyersanyagnak, bánjunk vele szakszerűen. Hártyázzuk le, szeleteljük fel a képen látható módon.

Hozzávalók:
60 dkg bélszínjava
80 dkg ceruzabab
20 dkg lilahagyma
20 dkg paradicsom
1 kávéskanál zöldbors
3 evőkanál mustár
1 dl olaj
10 dkg füstölt szalonna
5 evőkanál tárkonyecet
só, bors, 3 gerezd fokhagyma

Elkészítése:
A ceruzababot leforrázzuk, majd hideg vízben lehűtjük. A lilahagymát gerezdekre vágjuk, és hozzákeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Közben elkészítjük a vinegrette-mustárt: az olaj, a tárkonyecetet sóval és egy egy kiskanál cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a ceruzababhoz. A bélszínjavákat szalonnával körbetekerjük, sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben sütjük. A paradicsomokat serpenyőben erősen lepirítjuk.
Tálaláskor helyezzük alulra a ceruzababsalátát, rá a bélszínjavát, végül pedig a sült paradicsomokat.

Ajánlatkérés
Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kövessen minket

E-mail Facebook Google+ Twitter Tripadvisor Holiday check Instagram Youtube

Az év szállodája díjTripadvisorLyoness Hotel stars rara www.tuv.com