Válasszon időpontot a pihenésre!

Receptek

fokhagymás cukkinin tálalt sertésfiléHiggyék el, ezt természetesen lehet helyettesíteni akár sertéstarjával, sertésbordával, netalántán egy különlegesen fűszerezett sertésoldalassal. Ebben a receptben a fokhagymás cukkinin van a lényeg. A magyar háziasszonyok, szakácsok, mindig is híresek voltak arról, hogy kreatívan tudtak dolgozni a konyhában. Tehát mindig azokat az alapanyagokat használták fel, amik kézenfekvőek voltak. Természetesen a vendégek, a család ízlését sem szabad figyelmen kívül hagyni. Ezért készítsék el most Önök a fokhagymás cukkinin tálalt sertésfilét! Zárójelben jegyzem meg, hogy a cukkini az egyik legjobban sikerült zöldség. A titka az, hogy soha ne süssék, párolják puhára. Mindig fogkemény maradjon, nagyon kevés idő kell akár a sütéséhez, akár a párolásához. De ezt majd meglátják.


Elkészítése:
A kaliforniai paprikát a paradicsommal és az erős paprikával határozottan lepirítjuk az olívaolajon. Félretesszük, hűlni hagyjuk, a mandulát olaj nélkül megpirítjuk. A kihűlt zöldségeket a toast kenyérrel, mandulával pürésítjük. Megsütjük a sertésfilét. Zsiradékában lepirítjuk a vöröshagymát, paradicsompürét és a karikára vágott cukkinit. Fűszerezzük citromlével, sóval, borssal. Így tálaljuk, természetesen külön hozzá a zöldségkrémet.

Hozzávalók:
80 dkg sertésfilé
3 dkg mandula
1 szelet toast kenyér
2 evőkanál paradicsompüré
1 db zöldcitrom
4 evőkanál olívaolaj
só, bors
1 db kaliforniai paprika
2 db paradicsom
1 db erős paprika
80 dkg cukkini
2 db vöröshagyma
színes bors
1 csomag petrezselyemzöld

Ajánlatkérés
Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kövessen minket

E-mail Facebook Google+ Twitter Tripadvisor Holiday check Instagram Youtube

Az év szállodája díjTripadvisorLyoness Hotel stars rara www.tuv.com