Válasszon időpontot a pihenésre!

Receptek

Hajdinakása grillezett zöldségekkelA hajdinát régen a szegények búzájának is nevezték. Ma nagy szeretettel használjuk a modern mai magyar konyhában, hiszen jó tulajdonságai, könnyű elkészítési módjai miatt nagyon sok irányba elvihető, fűszerezhető.
A kezdő lépés mindig a bő, forrásban lévő vízben való kifőzés, úgy, mintha tésztát főznénk. A háziasszonyok fantáziáján sok múlik, hiszen ezt a variációt gyümölcsökkel is elkészíthetik.

Elkészítése:
20 dkg hajdinát kifőzünk, lemossuk, lehűtjük.
2 db újhagymát karikára vágunk, vajon lepirítjuk, hozzátesszük a 2 db karikára vágott cukkinit, az 1 db karikára vágott lesózott padlizsánt, a gerezdekre vágott sárga és piros húsú paprikát, fűszerezzük sóval, borssal, egy késhegynyi paprikaport teszünk hozzá és kevés zöldség alaplével felengedjük.

Összekeverjük a kifőzött hajdinával. Ügyeljünk arra, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak, ne süssük túl, ne pároljuk soká. Fűszerezzük bátran, ízesítsük be rendesen, hiszen akkor lesz íze ezeknek a jellegtelen kalászosoknak.

A képen látható módon köretként is felhasználhatjuk, ha készítünk hozzá egy finom rostonsült sertésfilét.
Ajánlatkérés
Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kövessen minket

E-mail Facebook Google+ Twitter Tripadvisor Holiday check Instagram Youtube

Az év szállodája díjTripadvisorLyoness Hotel stars rara www.tuv.com