Válasszon időpontot a pihenésre!

Receptek

Július vége, augusztus eleje a kecskesajt szezonja. Ennek nagyon egyszerű oka van. Tudják, mi? Ilyenkor a legtöbb a kecskének a teje. Ez természetesen azzal jár, hogy több sajtot készítenek belőle. Mivel a kecskesajt nálunk ismert fajtái nem több hónapig érnek, hanem friss sajtként értékesítik őket, ilyenkor megnő a mennyiség és mi, szakácsok is több fajtából tudunk választani.
Zalában is a kecskesajt kézműves sajtműhelyekben vagy parasztgazdaságokban készül ugyanúgy, mint Franciaországban vagy Svájcban. Csak nem annyian foglalkoznak vele. Becsüljük meg ezt a kis létszámú, lelkiismeretes csapatot, akik kiváló kecskesajtokkal örvendeztetnek meg bennünket. A kecskesajt a sajtkultúra sokszínűségét tükrözi. Nagyban hozzájárul a sajtok legendás választékához. Ezt a tradíciót, ami annyira a történelmi Magyarország sajátossága volt, nekünk, szakmabelieknek kötelességünk ápolni és azt a kevés sajtkészítő manufaktúrát előnyben részesíteni a Nyugat-Európából érkező multik áradatával szemben. Íme egy egyszerű, olcsó étel, aminek nyersanyagait Önök is könnyen beszerezhetnek: Kecskesajtos burgonyalepény balzsamecetes grillparadicsommal.

Hozzávalók:
40 dkg főtt burgonya

1 kg paradicsom
1 csomó újhagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg kecskesajt
1 dl olívaolaj
1 db tojás
bors
szerecsendió
1 csomag petrezselyemzöld
3 evőkanál méz
1 evőkanál balzsamecet


Elkészítése:
A főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, sót, borsot, szerecsendiót, a kockára vágott kecskesajtot, összekeverjük, végül lepényeket formázunk belőle. Óvatosan serpenyőben aranysárgára sütjük. Közben lepirítjuk a grill paradicsomot újhagymával, fokhagymával, petrezselyemzölddel, felengedjük mézzel és balzsamecettel, majd így tálaljuk.

Ajánlatkérés
Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kövessen minket

E-mail Facebook Google+ Twitter Tripadvisor Holiday check Instagram Youtube

Az év szállodája díjTripadvisorLyoness Hotel stars rara www.tuv.com