Válasszon időpontot a pihenésre!

Receptek

Márton napi libareceptA Márton-napi liba-lakomáról szóló első írásos beszámoló szerint 1171-ben Szent Márton napja jelentette a paraszti év végét, a cselédek ilyenkor kapták meg évi bérüket és hozzá ráadásként egy libát. Márton a legenda szerint odaadta palástját egy didergő koldusnak, később Amiens-ben megkeresztelkedett és misszionárius lett, majd a Loire menti Tours püspökévé választották. A hagyomány szerint Márton elbújt a nagy megtiszteltetés elől a libák között, de a nagy gágogás elárulta. Márton-napra mindenütt liba dukál, fogadják sok szeretettel libanapi receptünket!

Libamell aszalt gyümölcsökkel


A libamellek bőrét beirdaljuk, fűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal. Előkészítjük a gyümölcsöket (aszalt szilva, aszalt sárgabarack, aszalt körte), cukrot karamellizálunk, csorgatunk hozzá egy kis mézet és beletesszük az aszaltgyümölcsöket. Kevés konyakkal flambírozzuk, kis vörösborral beforraljuk.
A libamelleket rózsaszínűre sütjük, a gyümölcsraguval tálaljuk.
Köretként mandulás burgonyaropogóst adunk hozzá (a burgonyát mandulás panírba forgatjuk, majd megsütjük).

Ajánlatkérés
Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kövessen minket

E-mail Facebook Google+ Twitter Tripadvisor Holiday check Instagram Youtube

Az év szállodája díjTripadvisorLyoness Hotel stars rara www.tuv.com