Válasszon időpontot a pihenésre!

Receptek

Masnitészta bőrös süldőraguvalEbben a receptben két kedves nyersanyagom is szerepel: az egyik a masnitészta, ami szokatlan formájával nagyon kellemes ízt tud varázsolni ételeinkhez. A másik pedig egyik elfelejtett nyersanyagunk, a bőrös süldő. Természetesen nem mindegy, hogy egy sertést milyen súlyban és életkorban vágnak le. Ha ez 50-60 kg-os élősúlyú sertést jelent, akkor bizony annak sokkal omlósabb, fiatalabb, a bőréről nem is beszélve, ropogósabb sültet kapunk. Ehhez használjuk a megfelelő fűszereket és a megfelelő technológiát, amit egyáltalán nem ördöngösség. Ami még nagyon fontos, bízzunk hentesünkben, aki pénzünkért mindig a megfelelő minőségű nyersanyagot biztosítja úgy, mint egy normális társadalomban illik.

Hozzávalók:
Nem a legdrágább részével dolgozunk a süldőnek!
20 dkg bőrös süldőoldalas
1 csomó újhagyma
1 db zöldpaprika
1 db cukkini
5 dkg gomba
2 db paradicsom
10 dkg vaj
1 dl olaj
40 dkg masnitészta
só, bors
1 csomag petrezselyemzöld
3 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor

A süldőoldalast apró kockákra vágjuk, természetesen ehhez az kell, hogy kicsontozzuk, úgy vágjuk kockára, befűszerezzük, majd a forró olajon teljesen kisütjük. Az újhagymát szintén apró kockára daraboljuk, és lepirítjuk a vajon a változatlanul apró kockára vágott zöldségekkel együtt. Közben kifőzzük a masnitésztát, majd összekeverjük a kisütött bőrös süldővel és a zöldségekkel. A képen látható módon tálaljuk.

Desszertként ajánlom a gyümölcssalátát:

20 dkg alma
20 dkg körte
20 dkg őszibarack
4 dkg mazsola
1 ek cukor
1 db citrom leve
fél dl triple sec (csak felnőtteknek!).

A gyümölcsöket meghámozzuk, kimagozzuk, szeletekre vagy kockára vágjuk. Meglocsoljuk citromlével és a triple sec-kel (tripliszek). Állni hagyjuk, utána tálaljuk. Dióbelet, mandulát keverhetünk hozzá.

Ajánlatkérés
Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kövessen minket

E-mail Facebook Google+ Twitter Tripadvisor Holiday check Instagram Youtube

Az év szállodája díjTripadvisorLyoness Hotel stars rara www.tuv.com