Válasszon időpontot a pihenésre!

Receptek

Pisztráng fóliábanHa könnyű ételeket szeretnénk fogyasztani, a legjobb dolog, ha sok halat eszünk, hiszen könnyen emészthető, kíméli gyomrunkat. Ilyen például a következő pisztrángrecept is, ami fóliában készül el. Ezért kereszteljük el pisztráng fóliában módozatnak. (Természetesen a fólia árt a gyomornak, ezért nehogy elfogyasszuk!)


Hozzávalók:

20 dkg közepes burgonya

2 db hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 közepes póréhagyma
4 szál kakukkfű
személyenként 1 db pisztráng
25-30 dkg fehérbors
3 ek citromlé
2 dkg capribogyó
4 ek olívaolaj
1 dl fehérbor.


Elkészítése:

A burgonyát mossuk meg, héjában főzzük puhára sós vízben. A hagymát tisztítjuk, gerezdekre vágjuk, a pórét 2 cm-es darabokra szeleteljük. A kakukkfüvet lerántjuk száráról, a halat hideg vízzel átöblítjük. Természetesen, ha már konyhakész állapotban van.
Levágjuk uszonyait és a halat rátesszük duplára hajtogatott alufóliára. Kívül-belül sózzuk, citromlével, borssal fűszerezzük. Minden hozzávalót összekeverünk sóval, az olajjal és a fehérborral. Ráöntjük a halra és becsomagoljuk a fóliába. Sütőben 200 °C-on kb. 35 percig sütjük.

Ajánlatkérés
Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kövessen minket

E-mail Facebook Google+ Twitter Tripadvisor Holiday check Instagram Youtube

Az év szállodája díjTripadvisorLyoness Hotel stars rara www.tuv.com