Válasszon időpontot a pihenésre!

Receptek

Sült burgonya medvehagymás pestovalA világon sok nagyszerű ételt fogyasztottam már. Higgyék el, az egyszerű sültburgonya az egyik legnagyszerűbb alapanyag, főleg ha a mai stílusnak, divatnak megfelelően készítjük el. Párosítunk hozzá olyan nyersanyagokat,
amik egyszerűek.
Úgy érzem, hogy ez az ősi alapanyag nem eléggé ismert a háziasszonyok és szakácskollégáim körében. Pedig a mostanság divatos fitnesz-wellness étkezésbe, étkezési stílusba tökéletesen illeszkedik. Többször hangsúlyoztam már, hogy nagyanyáink kitaláltak mindent, és itt Zalában a medvehagyma különösen gyakori erdeinkben. Kevesen tudják, hogy vértisztító hatású, segíti az emésztést, és gazdag vastartalommal rendelkezik. Amíg Bécsben a piacon euróért árulják, addig nálunk vajmi kevesen ismerik. Pedig a zalai erdők, a Balaton felvidéke különösen gazdag ebben a növényben.
Márciusban már kezdődik a növény növekedése, májusban pedig már elvirágzott. Az előrelátó háziasszonyok, profi szakácsok áprilisban szerzik be nyersanyagként. Ledarálják és fűszerkivonatot, más néven pestót készítenek belőle, ahogy a következő receptben olvashatják.

Hozzávalók:
60 dkg burgonya
5 dkg medvehagyma
5 dkg mandula
2 evőkanál olívaolaj
10 dkg mozzarella
só, bors
30 dkg paradicsom
1 fej zöldsaláta
pirított mandula
parmezán

Elkészítés:
Elkészítjük a pestot: pirított mandulát, medvehagymát olívaolajjal és parmezánsajttal összekeverjük. A burgonyákat megmossuk, héjában megsütjük. Közben elkészítjük a medvehagymás pestót. Megpirítjuk a paradicsomot, hozzáadjuk a szeletelt mandulát, megszórjuk parmezánnal. A burgonyákat alulra helyezzük, megkenjük a pestóval, rátesszük a sült paradicsomot. Zöldsaláta fészekben tálaljuk.

Ajánlatkérés
Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kövessen minket

E-mail Facebook Google+ Twitter Tripadvisor Holiday check Instagram Youtube

Az év szállodája díjTripadvisorLyoness Hotel stars rara www.tuv.com