A süteményt megfelelő kukoricapehellyel elkészítve gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
A tortalaphoz a kukoricapelyhet zacskóban összetördeljük. A csokoládét mikróban üvegtálban felolvasztjuk, amikor felolvadt, a kukoricapelyhet beleöntjük, elkeverjük. Egy csatos toraforma alját sütőpapírral kibéleljük, beletöltjük, jól elnyomkodjuk.
A töltelékhez az almát meghámozzuk, magházás eltávolítjuk, felkockázzuk, a cukorral, fahéjjal, a citrom levével és a reszelt héjával és 400 ml almalével (vagy borral) felforraljuk és puhára pároljuk.
Eközben a pudingot a maradék almalével kikeverjük. Amikor már az alma megpuhult, ezt a masszát hozzáöntjük és elkeverjük. Kicsit hülni hagyjuk, majd a tortalapra egyenletesen rákenjük. Hűtőbe tessszük, és hagyjuk teljesen kihülni.
A torta tetejéhez a tejszínt a vaniliáscukorral kemény habbá verjük, a mascarponét hozzákeverjük, és ezt a már teljesen kihült almamassza tetejére helyezzük, elsimítjuk.
Kész, mutatós, könnyen elkészíthető finom sütemény, a tetejét még ízlés szerint díszíthetjük: megszórhatjuk fahéjjal, vagy mézeskalács figurával csinosíthatjuk...
A süteményt megfelelő kukoricapehellyel elkészítve gluténérzékenyek is fogyaszthatják.