Válasszon időpontot a pihenésre!

Receptek

Hozzávalók:Karácsonyi almatorta corn flakes-szel

a tortalaphoz:
200 g kukoricapehely (corn flakes)
300 g fehér csokoládébevonó

a töltelékhez:
750 g alma (más gyümölccsel is elkészíthető,
pl.: eper, málna, stb)
100 g cukor
őrölt fahéj ízlés szerint
1 citrom héja és leve
500 ml almalé v fehérbor (édes)
2 tasak vaniliás pudingpor

a tetejéhez:
400 ml Hulala tejszín
1 tasak vaniliáscukor
250 g mascarpone sajt

Elkészítése:
A tortalaphoz a kukoricapelyhet zacskóban összetördeljük. A csokoládét mikróban üvegtálban felolvasztjuk, amikor felolvadt, a kukoricapelyhet beleöntjük, elkeverjük. Egy csatos toraforma alját sütőpapírral kibéleljük, beletöltjük, jól elnyomkodjuk.

A töltelékhez az almát meghámozzuk, magházás eltávolítjuk, felkockázzuk, a cukorral, fahéjjal, a citrom levével és a reszelt héjával és 400 ml almalével (vagy borral) felforraljuk és puhára pároljuk.

Eközben a pudingot a maradék almalével kikeverjük. Amikor már az alma megpuhult, ezt a masszát hozzáöntjük és elkeverjük. Kicsit hülni hagyjuk, majd a tortalapra egyenletesen rákenjük. Hűtőbe tessszük, és hagyjuk teljesen kihülni.

A torta tetejéhez a tejszínt a vaniliáscukorral kemény habbá verjük, a mascarponét hozzákeverjük, és ezt a már teljesen kihült almamassza tetejére helyezzük, elsimítjuk.

Kész, mutatós, könnyen elkészíthető finom sütemény, a tetejét még ízlés szerint díszíthetjük: megszórhatjuk fahéjjal, vagy mézeskalács figurával csinosíthatjuk...

A süteményt megfelelő kukoricapehellyel elkészítve gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Ajánlatkérés
Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kövessen minket

E-mail Facebook Google+ Twitter Tripadvisor Holiday check Instagram Youtube

Az év szállodája díjTripadvisorLyoness Hotel stars rara www.tuv.com