Válasszon időpontot a pihenésre!

Receptek

Hozzávalók:
50 dkg lisztFánk recept
2 dl tej
4 dkg élesztő
5 dkg cukor
5 tojássárgája
6 dkg olvasztott vaj
olaj a sütéshez
porcukor
lekvár
olvasztott csoki a díszítéshez

Elkészítés:
A tej felét meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, és kb. 15 percig állni hagyjuk.
Átszitáljuk a lisztet, mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést nyomunk és beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olvasztott vajat, egy kevés sót és annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Összekeverjük, és letakarva kb. fél óráig kelesztjük.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Utána még pár percig pihentetjük a tésztát, sütés előtt a közepét kicsit benyomjuk, majd bő, forró olajban kisütjük, az első oldalát fedővel lefedve, kb. 4-5 percig, utána megfordítjuk, a másik felét fedő nélkül aranybarnára sütjük, lecsepegtetjük róla az olajat. Porcukorral megszórjuk, rakhatunk a közepébe lekvárt, de díszíthetjük olvasztott csokoládéval is.

Ajánlatkérés
Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kövessen minket

E-mail Facebook Google+ Twitter Tripadvisor Holiday check Instagram Youtube

Az év szállodája díjTripadvisorLyoness Hotel stars rara www.tuv.com