Válasszon időpontot a pihenésre!

Receptek

Ez egy tipikus zalai étel, mivel Zala megye vadban gazdag terület és erre a vidékre jellemző a savanyított kerékrépa is. A kerékrépát helyettesíthetjük savanyított jégcsapretekkel, ahogy a szarvast is egyéb hússal.
Magas vitamin- és rosttartalma miatt kiváló fogás ősszel.

Hozzávalók 4 főre: Szarvasbélszín

  • 80 dkg szarvasbélszín
  • 20 dkg kerékrépa
  • 10 dkg vargánya (akár fagyasztott is)
  • áfonyalekvár

A tócsihoz:

  • 1 közepes sütőtök
  • 40 dkg tisztított, finomra reszelt burgonya
  • 2 egész tojás
  • 1 kanál tejföl
  • 4 kanál finomliszt
  • bors
  • mustár

A bélszín filét lehártyázzuk, sóval, borssal, mustárral bekenjük. Körülbelül 3 napig így pácoljuk. Felhevített serpenyőben a húst elősütjük, majd kb. 180-200 fokos sütőben 5 perc alatt készre sütjük.

Sütőtökös burgonyás tócsni:
A tököt kettévágjuk, kimagozzuk, sütőben 160 fokon körülbelül 40 percig sütjük. Kanállal a héját leválasztjuk, villával a húsát összetörjük.
A reszelt burgonyához adjuk a sót, őrölt borsot, a tojásokat, tejfölt, és a lisztet, jól összekeverjük. Előmelegített serpenyőben kevés olajon körülbelül 0,5 cm vastag masszát lassan kisütjük szép pirosra. Megkenjük a tökpürével, folpack-ra tesszük, szorosan felcsavarjuk, tálalásig pihentetjük.
A savanyított kerékrépát, megmossuk, vajon a szeletelt vargányagombával összepirítjuk. Ízlés szerint fűszerezzük.

Tálalás:
A bélszínt medallion formára szeleteljük, a tócsival és a vargányás kerékrépával tálaljuk, áfonyalekvárral díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Ajánlatkérés
Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kövessen minket

E-mail Facebook Google+ Twitter Tripadvisor Holiday check Instagram Youtube

Az év szállodája díjTripadvisorLyoness Hotel stars rara www.tuv.com