Válasszon időpontot a pihenésre!

Receptek

Hozzávalók:
a tortalaphoz és a tetejéhez Kukoricapelyhes epertorta

  • 200 g kukoricapehely
  • 300 g fehér csoki

a töltelékhez:

  • 800 g eper
  • 130 g cukor
  • 1,2 liter narancslé
  • 6 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 kávéskanál zselatin
  • 1 csipet őrölt fahéj

a habhoz:

  • 0,4 liter tejszín (habbá verve)
  • 250g mascarpone sajt
  • 1 vaníliarúd

Elkészítés:
A tortalaphoz a kukoricapelyhet elmorzsoljuk, a fehér csokit felolvasztjuk, a kukoricapehellyel összekeverjük. A keverék 2/3-t egy 28 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük és jól lenyomkodjuk. A fennmaradt keveréket sütőpapírra kb. 0,5 cm vastagon lekenjük, és megvárjuk míg megszilárdul.
A töltelékhez az epret megmossuk, a cukorral, a fahéjjal és a narancslével felforraljuk és puhára pároljuk. A pudingport a zselatinnal összekeverjük és az epres masszához adjuk. Ha már langyosra hűlt egyenletesen rákenjük a tortalapra és kihűtjük. A tetejéhez a tejszínt a vaníliával kemény habbá verjük és belekeverjük a mascarpone sajtot. Ezt a már teljesen kihűlt epermasszára kenjük. A kukoricapehely lapot fűrészkéssel a kívánt alakúra vágjuk és a torta tetejére helyezzük.

Jó étvágyat kívánunk!

Ajánlatkérés
Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kövessen minket

E-mail Facebook Google+ Twitter Tripadvisor Holiday check Instagram Youtube

Az év szállodája díjTripadvisorLyoness Hotel stars rara www.tuv.com