Úgy gondolom, ez a variáció bármikor nagyon időszerű, hiszen az eper, a ribizli, a feketeszeder, feketeáfonya, cseresznye, meggy mind-mind kifogyhatatlan ötleteket adnak nemcsak a szakácsoknak, hanem a szülőknek is.
Készítsünk a szokott módon palacsintát és a nyers tésztába keverjünk pirított, durvára vágott mogyorót. Süssük ki vékonyan, kb. 20 cm átmérőjűre. Hagyjuk kihűlni.
25 dkg túrót keverjünk össze 2 tojás sárgájával, 5 dkg cukorral, 1és fél dl tejszínnel. Reszeljünk hozzá 1 citrom héját. 30 percig hagyjuk pihenni.
2 dl tejet 1 dl tejszínnel, 1 tojássárgájával keverjünk össze. 35 dkg feketeszedret szórjunk meg 2 dkg cukorral, 1 narancs héját reszeljünk hozzá, adjunk hozzá 4 ek narancslikőrt, és a narancsot szabadítsuk meg fehér héjától, filézzük ki, keverjük az egészet a feketeszederhez.
Minden palacsintát töltsünk be a túrókrémmel, csavarjuk fel a képen látható módon. Tegyük bele egy kör alakú formába és öntsük közé a tejszínes-feketeszedres-narancsos öntetet. 180 °C-on 25 percig süssük, majd tálaláskor porcukorral szórjuk meg.