Válasszon időpontot a pihenésre!

Receptek

Sóskás tollhegytésztaSzervezetünk számára nagyon fontos a friss, roppanós, vitaminokkal teli zöldség félék fogyasztása! Ilyen zöldségféle a sóska. Nagyon nagy vastartalma miatt fogyasszuk gyakran, hiszen a zalai népi konyhában többször előfordul akár mártásként vagy leves formájában! A háziasszonyok régen alapvető zöldségként használták. Ma sokan csak főzeléknek készítik el sikeresen, vagy kevésbé sikeresen. Ilyenkor tavasz elején kiváló, könnyű ebéd a sóskás tollhegytészta.
A következőképpen készül:

Hozzávalók:
40 dkg zöldbab

1 hagyma
4 fokhagyma gerezd
3 dkg durvára vágott mandula
10 dkg friss sóska levél (ha lehet apró, minél frissebb hajtású leveleket használjunk)
7 ek olívaolaj
fehérbors
3 dkg reszelt parmezán
40 dkg tollhegytészta vagy Rigatoni.

Elkészítése:
A babot 6 percig sós vízben megfőzzük, lehűtjük. A hagymát kis kockákra vágjuk. A fokhagyma gerezdeket szeletekre daraboljuk. A mandulát zsír nélkül megpirítjuk. A sóskát alaposan megmossuk, a felét darabokra vágjuk. Fokhagymával, mandulával, 6 ek olívaolajjal, sóval és borssal pürésítjük, leturmixoljuk. A sóska másik felét finomra szeleteljük. A tollhegytésztát kétszeres mennyiségű sós vízben kifőzzük. Egy fokhagyma gerezdet, a vöröshagymával, az olívaolajon közepes hőmérsékleten 3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a babot és 2 percig pároljuk vele. A tésztát leszűrjük. A babbal és a pürésített sóskával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a finomra vágott nyers sóskával serpenyőben összepirítjuk.

Ajánlatkérés
Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kövessen minket

E-mail Facebook Google+ Twitter Tripadvisor Holiday check Instagram Youtube

Az év szállodája díjTripadvisorLyoness Hotel stars rara www.tuv.com