Válasszon időpontot a pihenésre!

Receptek

Zöld spárga nyúlfilévelA spárga igazi karcsúsító rúd. Kalória értéke nagyon alacsony 15 kcal/ 100 g. Igaz hogy nem egy olcsó zöldség, de nagyon kevés elég belőle a jó ízek eléréséhez. Aszparagin tartalma serkenti a vesét, sok C-vitamin, vas, kalcium, jód található benne.
A spárga nemcsak ínyenceknek való: szezonban annyit együnk belőle, amennyit csak akarunk, mert valódi zsírégető. A rómaiak is tudták már, hogy a spárga isteni. Háziasszonyaink amikor még a tyúkudvarokban tartottak egy-két nyulat sokkal gyakrabban fogyasztottak nyúl húst, mint ma. Pedig valóban isteni párosítás.
Hétvégén készítsék el a zöld spárgát nyúlfilével.

Hozzávalók:
20 dkg zöld spárga
8 dkg nyúlgerinc-filé
só, bors
1 kk. őrölt kakukkfű
1 kk. napraforgóolaj
7 dkg sovány joghurt (0,3% zsírtartalmú)
5 dkg tejföl
1 kk. citromlé
1 marék turbolya.

Elkészítése:
A spárgát megmossuk, megtisztítjuk, és csak egyharmadát hámozzuk meg. Forrásban lévő sós vízbe rakjuk, és 10-15 perc alatt haraphatóra főzzük. A nyúlfilét lenyúzzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal, és kakukkfűvel mindkét oldalát bedörzsöljük. Egy serpenyőt olajjal kikenünk. A filét folyamatosan forgatva aranybarnára sütjük. A joghurtot elkeverjük a tejföllel és a citromlével, felforrósítjuk, de nem forraljuk. Sóval és borssal ízesítjük. A turbolyát lemossuk, lecsipkedjük, finomra vágjuk és belekeverjük. A spárgát tányérra rakjuk, ráöntjük a turbolyás mártást, és a tetejére rakjuk a húst.

Köret:
héjában főtt burgonya

Ajánlatkérés
Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kövessen minket

E-mail Facebook Google+ Twitter Tripadvisor Holiday check Instagram Youtube

Az év szállodája díjTripadvisorLyoness Hotel stars rara www.tuv.com