Árak ellenőrzése
Okos ajánlat 28 350 Ft-tól /fő/éj
Szezonális akció 34 960 Ft-tól /fő/éj
Pünkösdi hétvége 36 125 Ft-tól /fő/éj
Nőgyógyászati kezelések
Bőrgyógyászati kezelések
Csakraharmonizáló kezelés
Főoldal / Receptgyűjtemény / Zöld spárga nyúlfilével

Zöld spárga nyúlfilével

Igaz hogy nem egy olcsó zöldség, de nagyon kevés elég belőle a jó ízek eléréséhez. Aszparagin tartalma serkenti a vesét, sok C-vitamin, vas, kalcium, jód található benne.
A spárga nemcsak ínyenceknek való: szezonban annyit együnk belőle, amennyit csak akarunk, mert valódi zsírégető. A rómaiak is tudták már, hogy a spárga isteni. Háziasszonyaink amikor még a tyúkudvarokban tartottak egy-két nyulat sokkal gyakrabban fogyasztottak nyúl húst, mint ma. Pedig valóban isteni párosítás.
Hétvégén készítsék el a zöld spárgát nyúlfilével.

Hozzávalók:

Elkészítése:

A spárgát megmossuk, megtisztítjuk, és csak egyharmadát hámozzuk meg. Forrásban lévő sós vízbe rakjuk, és 10-15 perc alatt haraphatóra főzzük. A nyúlfilét lenyúzzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal, és kakukkfűvel mindkét oldalát bedörzsöljük. Egy serpenyőt olajjal kikenünk. A filét folyamatosan forgatva aranybarnára sütjük. A joghurtot elkeverjük a tejföllel és a citromlével, felforrósítjuk, de nem forraljuk. Sóval és borssal ízesítjük. A turbolyát lemossuk, lecsipkedjük, finomra vágjuk és belekeverjük. A spárgát tányérra rakjuk, ráöntjük a turbolyás mártást, és a tetejére rakjuk a húst.

Köret:

Héjában főtt burgonya

Kövessen minket!