Szervezetünk számára nagyon fontos a friss, roppanós, vitaminokkal teli zöldség félék fogyasztása! Ilyen zöldségféle a sóska. Nagyon nagy vastartalma miatt fogyasszuk gyakran, hiszen a zalai népi konyhában többször előfordul akár mártásként vagy leves formájában! A háziasszonyok régen alapvető zöldségként használták. Ma sokan csak főzeléknek készítik el sikeresen, vagy kevésbé sikeresen. Ilyenkor tavasz elején kiváló, könnyű ebéd a sóskás tollhegytészta.
A babot 6 percig sós vízben megfőzzük, lehűtjük. A hagymát kis kockákra vágjuk. A fokhagyma gerezdeket szeletekre daraboljuk. A mandulát zsír nélkül megpirítjuk. A sóskát alaposan megmossuk, a felét darabokra vágjuk. Fokhagymával, mandulával, 6 ek olívaolajjal, sóval és borssal pürésítjük, leturmixoljuk. A sóska másik felét finomra szeleteljük. A tollhegytésztát kétszeres mennyiségű sós vízben kifőzzük. Egy fokhagyma gerezdet, a vöröshagymával, az olívaolajon közepes hőmérsékleten 3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a babot és 2 percig pároljuk vele. A tésztát leszűrjük. A babbal és a pürésített sóskával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a finomra vágott nyers sóskával serpenyőben összepirítjuk.